DEMENTNA ŽENA UMRLA U DOMU ZA STARE NAKON ŠTO JOJ JE GREŠKOM SERVIRANO OVO! Umesto soka popila ovaj OTROV
Ilustracija, Foto: Profimedia, Ilustracija

šok!

DEMENTNA ŽENA UMRLA U DOMU ZA STARE NAKON ŠTO JOJ JE GREŠKOM SERVIRANO OVO! Umesto soka popila ovaj OTROV

Ustanova za negu je u saopštenju rekla da "sprovode internu istragu" o incidentu, "a zaposleni koji su uključeni su suspendovani dok se ova istraga ne završi"

Objavljeno:

Žena (93) koja je živela u kalifornijskoj kući za starije osobe umrla je nakon što joj je „greškom servirana tečnost za pranje sudova kao sok“.

U izjavi do koje su došli ljudi, Atrija park San Mateo iz naselja Hilsdejl potvrdio je da su trojica njihovih stanovnika "nedavno prevezena u bolnicu" kao rezultat incidenta tokom vikenda.

„Radimo sa lokalnim vlastima, koje su nas obavestile da je jedan stanovnik preminuo“, navodi se u saopštenju i delom dodaje „Naše najiskrenije saučešće porodici. Kada se to dogodilo, naši službenici su odmah kontaktirali vlasti, a stanovnici su prevezeni u bolnicu na procenu i lečenje“.

Policijska uprava San Matea potvrdila je tragediju u ponedeljak uveče, otkrivajući da su nadležni u bolničku ustanovu upućeni oko 20:10. u nedelju po lokalnom vremenu. Kao rezultat incidenta, oni su „počeli sveobuhvatnu istragu i saznali da su tri osobe koje se bave kućnom negom hospitalizovane nakon što su unele toksične hemikalije“.

„Jedna od tri stanovnika, 93-godišnja žena, proglašena je preminulom u lokalnoj bolnici“, rekli su oni. „Detektivi SMPD-a aktivno istražuju ovaj slučaj zajedno sa ombudsmanom Odeljenja za socijalne usluge Kalifornije, a Atrija Hilsdejl sarađuje u ovoj istrazi.

Ćerka žrtve, Marša Kačin, potvrdila je da je njena majka Gertruda Maksvel preminula stanovnica, rekavši za KRON-TV da Maksvel ima demenciju i da nije u stanju da se prehrani.

„Mnogim ljudima, poput moje majke, morate da prinesete šolju ustima i nagnete je“, rekla je Kačin za magazin.

Ustanova za negu je u saopštenju rekla da "sprovode internu istragu" o incidentu, "a zaposleni koji su uključeni su suspendovani dok se ova istraga ne završi".

1 / 8 Foto: Filip Plavčić, Profimedia

„Nastavićemo da radimo sa policijom i Odeljenjem za socijalne usluge na potpunom pregledu i proceni incidenta, nakon čega ćemo preduzeti dodatne mere po potrebi“, nastavili su. „Sigurnost i dobrobit naših stanovnika ostaju naš glavni prioritet u svakom trenutku.

SMPD je rekao da će nastaviti da pruža ažuriranja kako istraga bude trajala, tražeći od bilo koga ko ima dodatne informacije da kontaktira narednika detektiva Pola Paka.

Bonus video:

06:08

OVERILA ROĐENOG BRATA SA 2 METKA U ČELO Najsurovija žena ubica iz Srbije: Krala po Jugi, nudila masaže i BRUTALNO UBIJALA BOGATAŠE

(Espreso/People)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.