POZNATA PO LJUBAVI PREMA SKUPOCENIM TORBAMA I NAKITU: Žena bivšeg premijera proglašena krivom za ovo KRIVIČNO DELO!
Nadžib Razak, Foto: EPA-EFE/AHMAD LUQMAN ISMAIL

ODLUČENO

POZNATA PO LJUBAVI PREMA SKUPOCENIM TORBAMA I NAKITU: Žena bivšeg premijera proglašena krivom za ovo KRIVIČNO DELO!

Kada je malezijska policija izvršila raciju na imanju para 2018. godine, pronašla je ogrlicu od zlata i dijamanata vrednu 1,6 miliona dolara, 14 tijara i 272 Hermes torbe

Objavljeno:

Malezijski sud doneo je odluku da je Rosmah Mansor (70), žena bivšeg premijera Malezije Nahiba Razaka, kriva za traženje i primanje mita u zamenu za ugovore sa Vladom samo nekoliko dana pošto je njen suprug uhapšen zbog korupcije, javio je Rojters.

Agencija navodi da je sud u Kuala Lumpuru doneo u utorak odluku da je i Rosmah Mansor kriva.

Rosmah je negirala da je primala mito tokom 2016. i 2017. godine da bi osiguravajuća kompanija dobila 279 miliona dolara pomoći od Vlade dok je njen suprug bio premijer.

Nahib je od prošle nedelje na izdržavanju dvanaestogodišnje kazne zbog korupcije, a izgubio je na izborima 2018 godine.

1 / 5 Foto: EPA-EFE/AHMAD LUQMAN ISMAIL

Za krivično delo za koje se tereti Rosmah Mansor mogla bi da bude osuđena na 20 godina zatvora kao i na novčanu kaznu u visini petostrukog iznosa uzetog mita.

Ova 70-godišnjakinja je poznata po svojoj ljubavi prema luksuznoj robi i nakitu. Kada je malezijska policija izvršila raciju na imanju para 2018. godine, pronašla je ogrlicu od zlata i dijamanata vrednu 1,6 miliona dolara, 14 tijara i 272 Hermes torbe.

Poredili su je sa bivšom prvom damom Filipina Imeldom Markos, koja je takođe bila poznata po svojoj ljubavi prema cipelama i drugim luksuznim proizvodima.

(Espreso/Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.