MASK POSLAO JAKO UPOZORENJE: Neće globalno zagrevanje uništiti planetu, OVO ĆE!
Ilon Mask, Foto: Profimedia

UZNEMIRUJUĆE

MASK POSLAO JAKO UPOZORENJE: Neće globalno zagrevanje uništiti planetu, OVO ĆE!

Milijarder smatra da postoji prioritetan, čak i mnogo važniji problem današnjice od globalnog zagrevanja

Objavljeno:

Ilon Mask je suosnivač Tesle, kompanije čiji je cilj da pomogne u izgradnji održivog sveta.

„Tesla treba da zaštiti život na Zemlji, SpaceX produži život dalje“, rekao je najbogatiji čovek na svetu o misiji svoje dve poznate kompanije 15. jula.

Ilon Mask planira da napravi svoju društvenu mrežu?

Tehnološki tajkun 2021. godine obustavio je kupovinu Teslinih automobila s bitkoinima, nakon što su mu aktivisti rekli da je potrebno mnogo električne energije za proveru valjanosti transakcija (Proof-of-Work) napravljenih s kriptovalutom.

1 / 7 Foto: EPA-EFE/HANNIBAL HANSCHKE / POOL

Međutim, milijarder smatra da postoji prioritetan, čak i mnogo važniji problem današnjice od globalnog zagrevanja. To je problem je smanjenje svetske populacije, fenomen koji posebno pogađa zemlje severne hemisfere i Kinu.

„Kolaps stanovništva zbog niske stope nataliteta mnogo je veći rizik za civilizaciju od globalnog zagrevanja“, napisao je Mask nedavno na Tviteru. Kao da želi da pokaže da je ozbiljan, dodao je: “Zapamtite ove reči.”

A kako bi naglasio hitnost depopulacije zapadnih zemalja, koje trenutno proizvode većinu bogatstva našeg sveta, Mask želi da podseti da još uvek smatra globalno zagrevanje velikim i ključnim problemom za planetu. Čini se da sugeriše da je to više pitanje prioriteta. Uglavnom, moramo redefinisati prioritete, a na vrhu liste trebalo bi da bude pitanje broja stanovnika, smatra osnivač Tesle.

„A ja mislim da je globalno zagrevanje veliki rizik“, dodao je Mask.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.