MERKELOVA ODALA POČAST GORBAČOVU: Evo kako ga je OPISALA, njene reči će ODJEKNUTI!
Mihail Gorbačov i Angela Merkel, Foto: EPA-EFE/JESCO DENZEL / POOL

pohvala

MERKELOVA ODALA POČAST GORBAČOVU: Evo kako ga je OPISALA, njene reči će ODJEKNUTI!

Bez Gorbačovljeve hrabrosti u reformi Sovjetskog Saveza, čak ni „mirna revolucija u Nemačkoj Demokratskoj Republici“ ne bi bila moguća

Objavljeno:

Bivša nemačka kancelarka Angela Merkel odala je počast bivšem sovjetskom lideru i dobitniku Nobelove nagrade za mir Mihailu Gorbačovu, opisavši ga kao „jedinstvenog globalnog političara“.

„Neka sećanje na njegovo istorijsko dostignuće omogući pauzu, posebno u ovim strašnim nedeljama i mesecima rata Rusije protiv Ukrajine“, rekla je Merkelova na svom sajtu.

„Pokazao je kako jedan državnik može da promeni svet na bolje“ Gorbačov je pisao svetsku istoriju, pokazao je kako jedan državnik može da promeni svet na bolje“, rekla je Merkelova.

Bez Gorbačovljeve hrabrosti u reformi Sovjetskog Saveza, čak ni „mirna revolucija u Nemačkoj Demokratskoj Republici“ ne bi bila moguća.

1 / 9 Foto: EPA-EFE/JESCO DENZEL / POOL

„Još uvek osećam strah koji sam osećao tada, 1989. godine, zajedno sa mnogim stanovnicima DDR-a... hoće li se tenkovi pomeriti... ali ovoga puta nije bilo tenkova i nije bilo pucnjave“, napisao je bivša nemačka kancelarka.

Bonus video:

02:03

MORAMO INSISTIRATI DA SE RUSIJA I KINA UKLJUČE U PREGOVORE S PRIŠTINOM! Šešelj o ličnim kartama: To je uspeh, ali kratkoročan

(Espreso/Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.