TALAS BUBAŠVABA PREPLAVIO GRADSKE ULICE! Gadnije od ovoga TEŠKO DA POSTOJI, okrenuće vam se ŽELUDAC! (VIDEO)
Bubašvabe, Foto: Printscreen/Youtube/ 새해엔치즈

užas!

TALAS BUBAŠVABA PREPLAVIO GRADSKE ULICE! Gadnije od ovoga TEŠKO DA POSTOJI, okrenuće vam se ŽELUDAC! (VIDEO)

Obilna kiša je takođe dovela do klizišta, porasta kanalizacije i kontaminirane vode

Objavljeno:

Snimak koji prikazuje talas bubašvaba kako zapljuskuje ulice Seula pojavio se nakon smrtonosnih poplava u glavnom gradu Južne Koreje.

Ranije ovog meseca, zemlju je bacila na kolena nemilosrdna poplava, najveća u poslednjih 100 godina, posle dva dana upornih padavina koje su počele 8. avgusta.

Tokom sezone monsuna, uobičajeno je videti građane Seula kako hodaju poplavljenim ulicama do kolena, autobuse kako plove kroz besne vode, a čuvena reka Han se izliva i izliva u obližnje prodavnice i kuće. Međutim, niko nije očekivao košmarnu pojavu koju meštani nazivaju „plimnim talasom bubašvaba“.

Zastrašujući snimak, snimljen u okrugu Gangham, prikazuje talas insekata privučenih zaostalim otpadnim vodama koje izbacuju iz odvoda i dižu se na ulice i od tada su postale viralne.

Podeljen je na onlajn platformi Naver pre nego što je stigao na YouTube, TikTok i Instagram, ostavljajući gledaoce užasnutim.

Na snimku se mogu čuti posmatrači kako vrište „Šta je to?“ dok hiljade stvorenja izlaze iz kanalizacionih odvoda i šahtova i izgleda da plivaju preko ulice (u stvari, bubašvabe ne umeju da plivaju, ali su u stanju da plutaju ili 'surfuju' i mogu da zadrže dah do 40 minuta pod vodom ).

Bubašvaba ima u izobilju u gušće naseljenim oblastima Seula, ali video je ipak naterao neke meštane da se zapitaju o životu u komšiluku punom štetočina.

„Zašto je kirija tako visoka ako živim sa žoharima?“ jedan je napisao, dok je drugi prokomentarisao: „Količina bubašvaba koje žive ispod naših domova je legendarna.

Više od 500 ljudi je evakuisano, a više od devet osoba je poginulo – uključujući tri člana porodice zarobljene u svom podrumskom stanu – u katastrofalnim poplavama.

Obilna kiša je takođe dovela do klizišta, porasta kanalizacije i kontaminirane vode. Čak su i plafoni železničke stanice počeli da se urušavaju, što je dovelo do zatvaranja linije 3 metroa.

U nekim delovima Južne Koreje padalo je čak 5,6 inča (14,1 cm) kiše po satu – što je najveća stopa od početka evidencije 1907 – u okrugu Dongjak za 24 sata.

1 / 8 Foto: Profimedia

Vlada je odgovorila na katastrofu tako što je najavila zabranu "Jiha-chunga" ili stanova u podrumu. Najavili su planove da daju vlasnicima kuća i stanodavcima otprilike 10 godina da renoviraju prostor i ponovo ga iskoriste za njegovu prvobitnu svrhu kao skladište.

Vlada takođe planira da pomogne porodicama sa nižim primanjima, koje imaju tendenciju da iznajmljuju i žive u ovim stanovima u podrumu, u troškovima života uz pomoć kako bi pokrili troškove svog preseljenja i omogućili im da žive u povoljnijim životnim uslovima koji mogu sprečiti žrtve kao što su gore pomenute smrti.

(Espreso/Unilad)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.