POZNAT UZROK SMRTI DEČAKA KOJI JE UMRO NA OMILJENOM SRPSKOM LETOVALIŠTU: Stigli rezultati OBDUKCIJE!
Ilustracija, Foto: Beta/Dragan Gojić

TUGA DO NEBA

POZNAT UZROK SMRTI DEČAKA KOJI JE UMRO NA OMILJENOM SRPSKOM LETOVALIŠTU: Stigli rezultati OBDUKCIJE!

Dečak je već bio mrtav kada je izvučen na obalu

Objavljeno: 11:13h

Završena je obdukcija tela 15-godišnjaka, koji je umro u nedelju u podne, dok je plivao na plaži Nea Fogitos na Halkidikiju.

Prema informacijama koje ima Protothema, sudsko-medicinskim veštačenjem u Forenzičkoj službi u Solunu utvrđeno je da je uzrok smrti utapanje.

U narednom periodu očekuju se i rezultati histoloških pregleda, kako bi se bolje rasvetlile okolnosti smrti i pokazalo da li je 15-godišnje dete iz nekog drugog razloga izgubilo svest dok je bilo u vodi ili se udavilo tokom plivanja.

Prema rečima svedoka, dečak nije plivao daleko od obale, a njegovi prijatelji postali su zabrinuti kada su ga videli sa licem u vodi. Tada se nalazio na oko četiri metra od plaže.

U početku su mislili da se njihov prijatelj šali, ali kada su shvatili da je ostao bez svesti, počeli su da dozivaju pomoć, ali je bilo prekasno.

- Deca su bila u moru i počeli su da dozivaju pomoć. Dečaku je lice bilo zagnjureno u vodu i samo je plutao tako. Izvukli smo ga na obalu, ali dete je bilo bez svesti i pena mu je išla na usta - rekao je jedan od kupača, koji je pokušao da reanimira dete.

Grčki mediji pišu da je stradali dečak bio iz Lipohorija, i da je kobnog dana sa drugovima doputovao na Halkidiki, kako bi se još jednom svi opustili pred početak školske godine.

Na Halkidiki su stigli turističkim autobusom i došli su u kafić na plaži Neos Flogitos.

1 / 5 Foto: Profimedia

Dečak je već bio mrtav kada je izvučen na obalu. Uprkos pokušajima kupača da ga reanimiju, mališanu nije bilo spasa. Hitna pomoć je dečaka prevezla u bolnicu, gde je proglašen mrtvim.

(Espreso/Telegraf)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.