OMILJENA PLAŽA SRBA PREDSTAVLJA VELIKU OPASNOST! Dva puta RAZMISLITE pre nego što SKOČITE u vodu! (FOTO)
Posidi, Foto: Printscreen / Youtube

posidi

OMILJENA PLAŽA SRBA PREDSTAVLJA VELIKU OPASNOST! Dva puta RAZMISLITE pre nego što SKOČITE u vodu! (FOTO)

Posidi plaža je veoma atraktivna za turiste, pesak je sitan i beo, a more tirkizno, zbog čega imate osećaj da ste na nekoj egzotičnoj destinaciji

Objavljeno:

Godinama unazad, Grčka predstavlja jedno od najomiljenijih letovališta za srpske turiste.

Tako se mnogi okupljaju u grupama, pred putovanja, da bi delili iskustva sa letovanja. Tako je u Fejsbuk grupi “Letovanje u Grčkoj” jedna žena iz Srbije podsetila na jednu opasnost za koju retko ko zna.

Naime, ona je pisala o bajkovitoj plaži na Halkidikiju na koju svi turisti hrle, ne znajući da je ona veoma opasna za one koji nisu dobri plivači.

Njenu objavu prenosimo vam u celosti:

– Posidi plaža je veoma atraktivna za turiste, pesak je sitan i beo, a more tirkizno, zbog čega imate osećaj da ste na nekoj egzotičnoj destinaciji. Posidi plaža koja je poznata po tome što stalno menja oblik, pokazala se kao jedna od najopasnijih, ali uprkos tome, ne prestaje interesovanje turista za ovim mestom na Halkidikiju – napisala je ona i dodala da se ova plaža nalazi na jugozapadnoj obali Kasandre, a da je od Soluna udaljena oko 100 kilometara.

– U pitanju je namenski izgrađeno turističko mesto, ušuškano u brda i zelenilo, a glavna atrakcija je”plaža koja nestaje”. Zbog plime i oseke, oblik ove plaže se menja i uvek je drugačiji… Plaža je uska i duga i proteže se sve do čuvenog rta, odnosno peščanog spruda, koji zalazi duboko u more. Kažu da se tu osećate kao u pustinji usred mora. Međutim, kupanje se tu ne preporučuje – napisala je ona i navela da su Grčka sredstva informisanja prenela izjavu jedne starije meštanke.

1 / 2 Foto: Printscreen / Youtube

– Posidi je tačka koja spaja Solunski zaliv sa Egejskim morem. Oblik ove plaže se menja usled plime i oseke. U okolini, u svim vremenskim uslovima ima jakih struja. Stariji su nam uvek govorili da se nikad ne kupamo na samom vrhu Posidi plaže, jer struje vuku kao usisivač. Poslednjih godina se dešava upravo suprotno.

Puno turista se kupa tu ne mareći za struje. Svake godine se neko udavi baš ovde – rekla je meštanka.

Bonus video:

21:34

CENTRALNI DNEVNIK 22.08.2022

(Espreso/Objektiv)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.