TRAGEDIJA U GRČKOJ POTRESLA JE SVET: Ovo su detalji utapanja male Amelije (6), otac za pomoć pešačio 2KM?
Amelija sa ocem, Foto: Privatna arhiva

TRAGIČMA SMRT

TRAGEDIJA U GRČKOJ POTRESLA JE SVET: Ovo su detalji utapanja male Amelije (6), otac za pomoć pešačio 2KM?

Albanac tvrdi da nije mogao da zaroni i izbavi ćerku jer boluje od astme

Objavljeno:

Grčku već danima potresa priča o tragičnoj smrti šestogodišnje devojčice, čije telo je izvučeno u ponedeljak iz mora nedaleko od Korinta.

Mala Amelija, čiji su roditelji rastavljeni, kobnog dana je bila sa ocem, državljaninom Albanije, a beživotno telo devojčice, kompletno obučeno, pronašao je ronilac ispod jednog čamca na divljoj plaži.

Otac je Ameliju odveo na ručak u tavernu nedaleko od stana gde je devojčica živela, a potom su motorom otišli na plažu koja je udaljena nekih šest kilometara od stana.

To je prvi znak koji svima budi sumnju, s obzirom na to da su na putu do odredišta prošli pored mnogo prelepih plaža na kojima je bilo ljudi. Nije poznato zbog čega je otac odlučio da dete odvede baš na plažu gde nije bilo kupača.

Drugi signal da možda nešto "nije kako treba" jeste činjenica da oca nigde nije bilo kada je ronilac izvukao malenu iz vode.

Otac je rekao da su zajedno bili u vodi, da je Amelia potonula, ali da on nije mogao da zaroni za njom jer boluje od astme. Takođe je na salušanju tvrdio da je dozivao pomoć, ali da je moguće da ga niko nije čuo jer, takođe zbog astme ne može da viče.

Isto tako je mnogima neobjašnjivo da je otac motorom išao čak dva kilometra od plaže da bi pozvao pomoć. Šta više, kada je ušao u svoj stan, prvo je punio telefon da bi pozvao policiju.

On je naknadno došao na plažu u pratnji patrole, a mediji pišu da mu je odeća bila suva, što isto "ne pije vodu", ukoliko je ušao sa devojčicom u more.

Međutim, Albanac tvrdi da su ti navodi neistiniti, i da mu je košulja bila mokra do struka, je se natapala od šortsa, a da je gornji deo košulje bio vlažan.

Mediji pišu da je prvi poziv policiji stigao u 14:45, iz zgrade u kojoj Albanac živi. Prvi put se "nisu sporazumeli", pa je otac ponovo pozvao policiju u 14:47, gde je uspeo da obavesti policiju gde se nalazi i šta se dogodilo.

U 14:50 policija je izvestila obalsku stražu, a patrola je u stan Albanca stigla u 15 časova i zajedno sa njim krenula ka plaži gde je dete potonulo.

U 15:08 ronilac, koji je izvukao dete iz vode, obavestio je policiju da je pronašao beživotno telo deteta.

Nije mnogo vodio računa o detetu?

Komšije Albanca kažu da su ga stalno viđali sa ćerkicom i da jeste bio posvećen otac, ali da je odavao utisak da nije posvećen detetu.

- Više puta sam ga videla kako devojčicu vozi na motoru, a da dete nema kacigu. Baš sam i suprugu nedavno rekla da bi trebalo nekako da pričamo sa njim i da mu skrenemo pažnju da tako detetu ugrožava život - priča jedna od komšinica pokojne devojčice.

Ona kaže da nije ni znala da su se Amelijina majka i Albanac rastali, jer je njega viđala svakodnevno.

- Mala je bila srećno, pametno, veselo dete. Nisam ni znala da su se oni razdvojili - rekla je komšinica.

Ističe da ju je vest o smrti Amelije veoma potresla i da ni njoj samoj nije jasno zbog čega je otac odlučio da je vodi na tako udaljenu plažu, pored toliko prelepih plaža u blizini stana.

- Ja ovde živim 18 godina, čak i ne znam za tu plažu gde je malecka pronađena. Ima toliko lepih plaža ovde kod stana, koje su uvek pune ljudi. Zašto je dete odveo tamo, gde nikog nije bilo, zaista ne razumem - rekla je komšinica za medije.

Devojčicu će danas sahraniti u Albaniji

Amelija će biti sahranjena danas u Albaniji, a njen otac neće moći da prisustvuje sahrani, jer su mu grčke vlasti zabranile da napusti zemlju.

On je nakon saslušanja pušten na slobodu, ali se tereti za svesno zanemarivanje deteta.

Albanac je za medije rekao da svoju ćerku nikad ne bi povredio, i da se od ove tragedije nikad neće oporaviti.

- Dete mi je davalo snagu, bila je ceo moj život. Otišla je moja duša, moja srce. Izgubio sam svet pod nogama, živeo sam za ovo dete - rekao je otac.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.