RAT U UKRAJINI IMAO RAZORAN EFEKAT NA ZDRAVLJE GRAĐANA! SZO objavila detalje
Ilustracija, Foto: Profimedia, Aleksandra Čolić, EPA/MARTIAL TREZZINI

ZDRAVLJE

RAT U UKRAJINI IMAO RAZORAN EFEKAT NA ZDRAVLJE GRAĐANA! SZO objavila detalje

Istakao je da, iako uzdrman, zdravstveni sistem u Ukrajini nije urušen

Objavljeno:

Generalni direktor Svetske zdravstvene organizacije (SZO) Tedros Adhanom Gebrejesus rekao je danas da je šest meseci rata imalo razoran uticaj na zdravlje i živote ukrajinskog naroda, ali da je, uprkos brojnim izazovima, zdravstveni sistem uspeo da opstane i pruži negu kada je bila najviše potrebna.

Istakao je da, iako uzdrman, zdravstveni sistem u Ukrajini nije urušen.

Podsetimo, predsednik Rusije Vladimir Putin je 24. februara naveo, objavljujući da je naredio otpočinjanje "specijalne vojne operacije", da su njeni ciljevi zaštita stanovništva Donbasa koje je izloženo genocidu, demilitarizacija i denacifikacija Ukrajine, kao i uklanjanje bezbednosnih pretnji po Rusiju.

Istovremeno, upozorio je da će, ako se neko umeša, odgovor Rusije biti trenutan i da će "dovesti do takvih posledica sa kojima se nikada u svojoj istoriji niste suočili".

Odluka Moskve usledila je nakon što su samoproglašene Donjecka i Luganska narodna republika, koje je Rusija priznala, zatražile pomoć.

1 / 7 Foto: Profimedia

Zapadni zvaničnici i mediji mesecima pre toga su tvrdili da Rusija priprema invaziju na Ukrajinu, dok je Moskva to negirala i tražila bezbednosne garancije od SAD i NATO, koje nije dobila.

Bonus video:

01:07

PRETVARAJU SE U KUCE KOJE TRČKARAJU ZA TAKVIM ŽENAMA: Nataša DNK brutalno ispozivala kolege BALAVE, A MISLITGE DA SU PAMETNI!

(Espreso/Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.