DETALJI NA OVOM SNIMKU PUTINA OTKRIVAJU ZASTRAŠUJUĆU ISTINU: Da li je moguće da ovo radi? (VIDEO)
Putin, Foto: Printscreen

KAKAV ŠOK

DETALJI NA OVOM SNIMKU PUTINA OTKRIVAJU ZASTRAŠUJUĆU ISTINU: Da li je moguće da ovo radi? (VIDEO)

Analizirajući njegovo ponašanje, Džejmsova je objasnila da ova poza ima posebno značenje

Objavljeno: 11:18h

Ruski predsednik Vladimir Putin se smeškao i poredio sebe sa čuvenim vladarom iz 18. veka Petrom Velikim dok je odgovarao na pitanja na Međunarodnom ekonomskom forumu u Sankt Peterburgu

Prema britanska ekspertkinja za govor tela Džudi Džejms, šef Kremlja je prikazao „zastrašujuću” sliku sebe dok se smešio i otkrio svoju „bizarno komičnu stranu”. Ona je takođe rekla da Putin izgleda igra ulogu „pobednika koji slavi“.

Putin je, kako piše Miror, izgledao “blaženo odvojen” od haosa u Ukrajini dok je bio zavaljen u fotelji, odgovarajući na pitanja mladih preduzetnika i stručnjaka.

Analizirajući njegovo ponašanje, Džejmsova je objasnila da ova poza ima posebno značenje.

– Zavalivši se u svoju fotelju u dijagonalnom položaju, Putin ovde pokazuje svoju bizarno komičnu stranu. On drži mikrofon u jednoj ruci kao stend-up komičar i koristi govor tela koji je blizak hvalisanju dok se obraća publici mladih preduzetnika. Očigledno uživa u prilici da se predstavi kao veseli zabavljač, ali i kao osvajač Ukrajine, pričajući bez prestanka i očigledno bez beleški – kazala je ona za Miror.

Ekspertkinja je istakla da njegov izraz lica izgleda samozadovoljno, dok mu je govor tela opušten, ali ponekad i živahan.

– Za čoveka koji je obično besprekorno obučen, njegova poza mu je nakrivila kravatu i izgleda da mu košulja zjapi između dugmadi. U jednom trenutku izgleda da je svestan načina na koji mu je stomak u jednom pravcu, a kravata u drugom, povlačeći kravatu preko prednjeg dela košulje, iako se čini da mu je savršeno udobno i sa ovom nesavršenošću – kazala je Džejmsova.

– Ovaj stil gde je pun sebe u kombinaciji sa humorom i opuštenom pozom sugeriše na čoveka koji pronalazi ironiju ili sarkazam u trenutnom globalnom stanju napetosti i pretnje – dodala je ona.

Takođe je rekla da su Putinova „toplina i humor“ delovali „jezivo“ s obzirom na haos koji je izazvao u svetu.

– Izgleda kao pokušaj da to umanji podsmehom i da se možda onda pojavi u ulozi proslavljenog pobednika bez ikakvih briga. On radi sa publikom, podižući obrve, pa čak i smejući se naglas dok koristi malo klimanje glavom u rotaciji da angažuje mlade ljude ispred sebe. Njegova poza ležerne ljubaznosti izgleda potpuno u suprotnosti sa nekim njegovim komentarima – analizirala je ekspertkinja.

Onda se osvrnula na gestikulacije, izraz lica, ali i teorije o Putinovom zdravlju, kojima ovaj nastup ne ide u prilog.

– Njegova leva ruka i šaka su te koje vrše gestikulacije, tapšu i mašu po vazduhu. Njegovo lice je ovde takođe neverovatno pokretno, što bi takođe moglo da ukaže na nedostatak botoksa, što je druga teorija. Njegova demonstracija dobrog raspoloženja u suprotnosti je sa trenutnim pričama o njegovom zdravlju, iako propadanje tela u fotelji deluje kontraintuitivno. Ako je ovo unapred pripremljena gluma, onda je to vrlo dobro izvedeno jer on zaista uživa, sa osmehom i hvalisanjem koje se sve više povećava kako se zagreva za svoju temu i mami ljubazne osmehe publike – zaključila je Džejmsova.

Podsećamo, od samog početka rata u zapadnim medijima bilo je puno spekulacija o tome da je ruski predsednik teško bolestan. Spominjalo se da ima rak, pa čak i Parkinsovovu bolest, a svaka “dijagnoza” obavljana je preko snimaka na kojima je Putin delovao “natečeno” ili slabije pokretno.

(Espreso/Mirror)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.