MAJKA OSUMNJIČENE ZA UBISTVO DARJE DUGINE PREKINULA ĆUTANJE: U jedno je SIGURNA!
Natalija Vovk, Foto: Printscreen /FSB

Svedočanstvo

MAJKA OSUMNJIČENE ZA UBISTVO DARJE DUGINE PREKINULA ĆUTANJE: U jedno je SIGURNA!

Majka osumnjičene za ubistvo Darje Dugine kaže da ne veruje da je njena ćerka umešana u ovaj zločin

Objavljeno:

Nadežda Vovk, majka Natalije Vovk koja je osumnjičena za ubistvo ruske novinarke i politikološkinje Darje Dugine kaže da je svojoj ćerki poslala poruku nakon što je protiv nje podignuta optužnica, ali da odgovor nije dobila.

- Ovde sam saznala šta se dogodilo. Za mene je to, naravno, bio veliki šok, jer nisam ni znala gde je ona. Nije mi govorila - rekla je Nadežda Vovk.

Ona je potvrdila da automobil, koji se vidi na snimku koji je objavio FSB, zaista pripada Nataliji.

- To je njen auto. Nisam videla ovaj auto sa ovim brojevima tablica, ali činjenica da su njene "sedmke", to je njen auto - rekla je ona.

Ranije danas, rođaka Natalije Vovk Oksana Sošenko rekla je da je osumnjičena pokušala da pokupi njenog sina iz vojne škole u ​​Ukrajini nakon što je Rusija pokrenula "specijalnu operaciju" u Donbasu. Majka Natalije Vovk je takođe napomenula da je njena ćerka pokušala da izvede sina iz zemlje.

- Znam da je uzela najstarijeg sina i zato su otišli ​​u inostranstvo. Ona je majka koja spasava svoju decu - rekla je Nadežda Vovk.

Majka osumnjičene za ubistvo Darje Dugine kaže da ne veruje da je njena ćerka umešana u ovaj zločin.

Natalija Vovk
foto: PRINTSCREEN TELEGRAM/VLADIMIR ROGOV

- Uzeti i ubiti nečije dete... Ne znam kako ljudi žive kada tako nešto urade, a kamoli da pomisle da je to uradilo moje dete. Ne verujem u to - kaže Nadežda.

Ranije danas oglasio se i Natalijin otac koji je rekao da nije znao da mu je ćerka bila u Rusiji. Pre nekoliko dana Natalija je navodno nazvala oca i rekla mu da se nalazi na Baltiku.

- Pitao sam je kako je, a ona je rekla: "Sve je u redu, sve je uredu". Kontaktirala me je putem internet, putem Skajpa ili tako nečeg. Rekla je da je u Litvaniji - rekao je otac osumnjičene.

Otac Natalije Vovk je potvrdio ranije danas da je ona služila u Oružanim snagama Ukrajine, ali kaže da nije bila u puku Azov.

Kako je naveo, iz vojske se povukla iz zdravstvenih razloga.

- Rekla je da su ih vodili na obuku, ali ne znam da li su tamo pucali ili nisu - rekao je danas otac i dodao da njegova ćerka nije učestvovala u takozvanim antiterorističkim operacijama u Donbasu.

Darja Dugina
foto: Printscreen/Facebook

Podsetimo, FSB je u ponedeljak imenovao Nataliju Vovk (43) kao glavnog osumnjičenog za atentat na Duginu.Državljanka Ukrajine stigla je u Rusiju 23. jula, koristeći registarske tablice Donjecke Narodne Republike kako bi izbegla kontrolu.

Dok je bila u Moskvi, zamenila je tablice na svom Mini Cooperu za one iz Kazahstana, prijateljske bivše sovjetske republike. U nedelju, posle bombardovanja, Vovk se odvezla u Estoniju sa ukrajinskim tablicama, saopštio je FSB.

Vlasti su takođe saopštile da je Vovk možda koristila svoju ćerku tinejdžerku kao zaklon da bi se lakše kretala po Rusiji. Iznajmila je stan u istoj zgradi u kojoj je Dugina živela i snimljena kamerom na vratima.

Darja Dugina stradala je u eksploziji 20. avgusta. Devojka se vraćala sa književno-muzičkog festivala Tradicija, gde je bila sa ocem. Kasnije, u 21.25, Darja Dugina je sela u automobil i napustila festival.

1 / 5 Foto: Profimedia

Pretpostavlja se da je na parkingu u automobil postavljena eksplozivna naprava. Automobil je u 21.35 sleteo na magistralu, nakon čega je odjeknula snažna eksplozija u blizini jednog sela.

Bonus video:

39:10

USIJANJE 23.08.2022.

(Espreso/Telegraf)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.