ERDOGAN PUTINU ZABIO NOŽ U LEĐA? Pogodio ga tamo gde ga NAJVIŠE BOLI
Redžep Tajip Erdogan, Foto: EPA-EFE/SERGEY GUNEEV, EPA-EFE/STEPHANIE LECOCQ

krim

ERDOGAN PUTINU ZABIO NOŽ U LEĐA? Pogodio ga tamo gde ga NAJVIŠE BOLI

Turski predsednik Redžep Tajip Erdogan, čija zemlja takođe ima dobre odnose sa Rusijom, takođe je rekao da Krim jasno pripada Ukrajini

Objavljeno:

Tokom posete Kijevu, poljski predsednik Andžej Duda pozvao je na otkazivanje baltičkog gasovoda Severni tok 2 koji povezuje Rusiju i Nemačku.

Ne može biti povratka u normalnost u odnosima sa Moskvom, rekao je Duda u utorak na samitu Krimske platforme.

Zbog toga je potrebna nova politika koja će ukloniti Severni tok 2, istakao je Duda, prenosi poljska novinska agencija PAP.

Poljska i druge istočne članice EU dugo su kritikovale rusko-nemački projekat, ističući da Kremlju daje dodatni uticaj u Evropi u trenutku kada se dovodi u pitanje energetska bezbednost EU.

Nemačka vlada je u februaru odbila da otvori gasovod zbog ruske invazije na Ukrajinu. Ipak, u Berlinu i dalje ima zagovornika Severnog toka 2.

Na platformi Krim, Ukrajina je pokušala da mobiliše međunarodnu podršku da povrati poluostrvo Krim, koje je Rusija anektirala 2014. godine.

1 / 7 Foto: EPA-EFE/MYKOLA TYS

„Krim je bio i jeste deo Ukrajine, kao što su Gdanjsk ili Lublin deo Poljske, kao što je Nica deo Francuske, Keln je deo Nemačke, a Roterdam deo Holandije“, rekao je Duda.

Turski predsednik Redžep Tajip Erdogan, čija zemlja takođe ima dobre odnose sa Rusijom, takođe je rekao da Krim jasno pripada Ukrajini.

Bonus video:

39:10

USIJANJE 23.08.2022.

(Espreso/Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.