POJAVIO SE VIRUS KOJI MASOVNO UBIJA PSE! Ne postoji ni VAKCINA, ni LEK, stanje ALARMANTNO
Ilustracija, Foto: Profimedia

PANIKA!

POJAVIO SE VIRUS KOJI MASOVNO UBIJA PSE! Ne postoji ni VAKCINA, ni LEK, stanje ALARMANTNO

Osam pasa je uginulo nakon što su se zarazili ovom bolešću u ulici preko puta njene kuće, a svih osam je bilo negativno na parvo

Objavljeno:

Neidentifikovani virus, simptomatski sličan parvovirusu, napada pse širom američke države Mičigen, prenose američki mediji. Simptomi su identični parvovirusu, ali svi psi, i vakcinisani i nevakcinisani, uginu od bolesti, a testovi su negativni na parvo, javljaju veterinari.

Direktor za kontrolu životinja okruga Kler Rudi Hiks upozorava da je virus svuda i da ubija životinje u roku od tri dana od pojave simptoma. Ona je dodala da njeni psi ne izlaze iz kuće. "Ne idemo u parkove i kampove. Ne postoji lek ili vakcina protiv ove bolesti", kaže Rudi.

S obzirom na negativne testove, veterinari pretpostavljaju da se radi ili o potpuno novom soju parvovirusa, ili o potpuno novoj bolesti. Za sada su poznati simptomi povraćanje i krvavi proliv, a od bolesti je uginulo više od 30 pasa. Situaciju dodatno komplikuje činjenica da se ne zna kako se bolest širi, prenosi Kler Kaunti Kliver.

1 / 8 Foto: Profimedia

Rudi je objasnio da su prve prijave stigle iz okruga Ortega, a sumnja se da je bolest počela u Luizijani. Osam pasa je uginulo nakon što su se zarazili ovom bolešću u ulici preko puta njene kuće, a svih osam je bilo negativno na parvo. Rudi je još jednom upozorio da je važno držati pse u zatvorenom prostoru dok se ne otkrije više o ovom virusu.

Bonus video:

26:16

CENTRALNI DNEVNIK 23.08.2022.

(Espreso/Večernji.hr)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.