POTENCIJALNA PREMIJERKA ITALIJE U CENTRU SKANDALA! Na udaru strašnih KRITIKA nakon što je objavila video SILOVANJA!
Đorđa Meloni, Foto: EPA-EFE/FABIO CIMAGLIA

VODI SRAMNU POLITIKU?

POTENCIJALNA PREMIJERKA ITALIJE U CENTRU SKANDALA! Na udaru strašnih KRITIKA nakon što je objavila video SILOVANJA!

Njen tvit mnogi su osudili, a protivnici su iskoristili priliku za napad

Objavljeno:

Đorđa Meloni, liderka kranje desnice, koja će pokušati da postane premijer Italije, optužena je u ponedeljak od svojih protivnika da vodi sramnu izbornu kampanju, a nakon što je objavila video snimak na kojem se vidi kako jednu Ukrajinku siluje migrant u jednom gradu u Italiji.

Nesrećnu Ukrajinku (55) napadao je u nedelju u Pjačenci migrant iz Gvineje, koji je u Italiji tražio azil. Stanar jedne od zgrada snimio je čin silovanja i migrant je ubrzo uhapšen.

Melonijeva, čija partija Braća Italije po anketama vodi uoči izbora koji su najavljeni za 25. septembar, sporni snimak objavila je na Tviteru uz političku poruku, zbog čega se našla na udaru oponenata ali i javnosti.

- Čovek ne može da ćuti na ovakve stravične epizode seksualnog nasilja migranta nad Ukrajinkom, usred bela dana u Pjačenci - napisala je ona uz snimak i dodala: "Zagrljaj za ovu ženu. Učiniću sve da vratim bezbednost u naše gradove".

Njen tvit mnogi su osudili, a protivnici su iskoristili priliku za napad.

- Nepristojno je koristiti slike silovanja, a još nepristojnije je to činiti u izborne svrhe - napisao je Enriko Leta, lider Demokratske partije.

I političar Karlo Kalenda nazvao je tvit Melonijeve nemoralnim.

Pisac Igiaba Skego optužila je Melonijevu da eksploatiše žrtvu silovanja.

- Voajerizam kojim se mame klikovi, umesto da žrtva bude zaštićena. Ova izborna kampanja je užasna - napisala je Igiaba.

1 / 3 Foto: EPA-EFE/FABIO CIMAGLIA

Na ove optužbe političarka nije ostala nema. Meloni, koja je pozivala na pomorsku blokadu severne Afrike kako bi sprečila čamce sa migrantima da isplove, napisala je na Fejsbuku da su njeni rivali iskoristili silovanje da bi je napali, dok su ignorisali žrtvu kako bi izbegli da se pozabave, kako je rekla, hitnim slučajevima za imigraciju.

"Poštovanje ljudi i žrtava je uvek na prvom mestu", a Kalenda je napisao "samo su žrtve važne".

(Espreso/Telegraf.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.