"TATA, ŽELIM DA BUDEM HEROJ": Dugin otkrio o čemu je poslednji put pričao sa ćerkom, jedva skupio snage da GOVORI!
Aleksandar Dugin, Foto: Printscreen/Youtube/BBC Newsnight

tuga do neba!

"TATA, ŽELIM DA BUDEM HEROJ": Dugin otkrio o čemu je poslednji put pričao sa ćerkom, jedva skupio snage da GOVORI!

Darja Dugina je ubijena 20. avgusta 2022. godine, njen automobil je dignut u vazduh u Podmoskovlju

Objavljeno: 09:54h

U Moskvi se 23. avgusta održava ispraćaj politikologa Darije Dugine, koja je poginula u eksploziji automobila dok se sa festivala vraća u Moskvu. Političar i filozof Aleksandar Dugin jedva je suzdržao suze na ispraćaju ćerke Darije Dugine.

„Izvinite, ne mogu da govorim. Zahvalan sam vama, svim našim ljudima, svima koji su se odazvali, koji su pisali“, drhtavim glasom je pojasnio Dugin, prenosi Komsomoljskaja pravda.

Sakupivši snagu nastavio je govor.

„Ona je umrla za narod, za Rusiju. Umrla je na tom frontu, kojeg nema – već ovde. Živela je u ime pobede i umrla u ime pobede“, naglasio je filozof.

1 / 3 Foto: Pritnscreen

Dugin se prisetio i poslednjeg razgovora koji je vodio sa svojom ćerkom pre njene smrti. Prema njegovim rečima, Darija je tada govorila o želji da zajedno sa svojom zemljom bude na našoj strani dobra.

"Nije se plašila, zaista. I poslednji put kada sam razgovarao sa njom, rekla je: "Tata, želim da budem heroj, ratnik, želim da budem sa svojom zemljom. Želim da budem na strani sila svetlosti“, rekao je Aleksandar Dugin tokom ceremonije ispraćaja.

Televizijski centar "Ostankino" izabran je za mesto ceremonije ispraćaja ćerke filozofa i javne ličnosti Aleksandra Dugina, koja je život izgubila u 30. godini. Sahrana Darije Dugine biće održana u Moskovskoj oblasti.

1 / 3 Foto: Printscreen/Facebook

Darja Dugina je ubijena 20. avgusta 2022. godine, njen automobil je dignut u vazduh u Podmoskovlju. Devojka je umrla na licu mesta. Zločin je počinjen kada se Dugina vraćala sa festivala „Tradicija”, gde je bila zajedno sa svojim ocem.

Kako navodi Federalna služba bezbednosti, iza ubistva devojčice navodno stoje ukrajinske specijalne službe. Operativci su identifikovali počinioca. Navodi se da je u pitanju 43-godišnja državljanka Ukrajine Natalija Vovk. U Moskvu je stigla 23. jula sa ćerkom Sofijom Šaban i iznajmila stan u zgradi u kojoj je živela Dugina.

Natalija Vovk
Natalija Vovkfoto: PRINTSCREEN TELEGRAM/VLADIMIR ROGOV

Istovremeno, ruske specijalne službe javljaju da je meta napadača bila Darija Dugina, a ne njen otac Aleksandar, kako se isprva pretpostavljalo.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.