UPRAVO SE OGLASILA MARIJA ZAHAROVA: Šta kažete na ovo?
Marija Zaharova, Foto: Profimedia

eu

UPRAVO SE OGLASILA MARIJA ZAHAROVA: Šta kažete na ovo?

Očekuje se da će pitanje pokretanja ove misije biti razmotreno na neformalnom sastanku ministara odbrane EU u Pragu 29. avgusta

Objavljeno:

Portparolka ruskog Ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova izjavila je danas da će Evropska unija obučavati teroriste i neonacističke militante za režim u Kijevu, pod maskom misije da obučava ukrajinske vojnike.

„Morate stvari zvati pravim imenom. EU će uspostaviti kampove za obuku terorista i neonacističkih militanata za režim u Kijevu. Pre 100 godina, Evropljani takođe nisu odmah shvatili šta je bio fašizam. Onda su razumeli, ali je bilo kasno“, rekla je Zaharova, prenela je agencija TAS S.

Šef diplomatije Evropske unije Žozep Borelj, izjavio je ranije danas da EU razmatra mogućnost formiranja misije za obuku ukrajinskih vojnika u jednoj od susednih zemalja.

„Ovo će biti važna misija. Svaka misija treba da bude na nivou sukoba. Ovo nije mali rat“, rekao je Borelj.

1 / 11 Foto: EPA-EFE/BORIS PEJOVIC

Očekuje se da će pitanje pokretanja ove misije biti razmotreno na neformalnom sastanku ministara odbrane EU u Pragu 29. avgusta, navodi ruska agencija.

Bonus video:

13:07

DEO GOVORA PREDSEDNIKA VUČIĆA PROMAKAO SVIMA? Drecun: Srbi izlaze iz institucija tzv. Kosova OVO JE BOLJI ODGOVOR OD BARIKADA

(Espreso/Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.