ONO ŠTO JE UPRAVO IZAŠLO IZ MAKRONOVIH USTA SE NIMALO NEĆE SVIDETI PUTINU! Nove tenzije na POMOLU?
Emanuel Makron, Foto: Profimedia

ruska invazija

ONO ŠTO JE UPRAVO IZAŠLO IZ MAKRONOVIH USTA SE NIMALO NEĆE SVIDETI PUTINU! Nove tenzije na POMOLU?

Ruske snage su u martu na početku invazije na Ukrajinu, zauzele nuklearno postrojenje, najveće u Evropi

Objavljeno:

Francuski predsednik Emanuel Makron (Emmanuel Macron) ocenio je večeras "kao brutalni napad" invaziju koju je ruski predsednik Vladimir Putin pokrenuo na Ukrajinu, i pozvao Francuze na jedinstvo u prihvatanju cene slobode, preneli su tamošnji mediji.

"Mislim na naš narod, kojem će biti potrebna duhovna snaga da se suoči sa vremenima koja dolaze, da se odupre neizvesnosti i ostane ujedinjen u prihvatanju cene naše slobode i naših vrednosti", rekao je Makron u mestu Borm-le-Mimoza na jugu Francuske na skupu povodom 78 godina od oslobadjanja tog mesta u Drugom svetskom ratu.

Makron se inače nalazi u tvrdjavi Breganson, rezidenciji francuskih predsednika na jugu Francuske, u mestu Borm-le-Mimoza, javila je onlajn televizija BFMTV.

Francuski predsednik obično provodi u toj tvrdjavi godišnji odmor, koji je ovog puta rešio da skrati zbog vremenskih nepogoda na ostrvu Korzika, i od srede nastavlja rad.

Prethodno su Jelisejska palata i Kremlj saopštili da su se Makron i Putin u telefonskom razgovoru danas složili o slanju misije Medjunarodne agencije za atomsku energiju (IAEA) u nuklearnu centralu u Zaporožju na jugu Ukrajine koja je pod ruskom kontrolom.

1 / 10 Foto: Profimedia

Ruske snage su u martu na početku invazije na Ukrajinu, zauzele nuklearno postrojenje, najveće u Evropi. To područje je od kraja jula meta napada, a za te napade se Moskva i Kijev medjusobno optužuju.

Bonus video:

16:19

VECERNJI DNEVNIK 19.08.2022.

(Espreso/Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.