SNIMAK KOJI MORATE GLEDATI NA SOPSTVENU ODGOVORNOST: Ajkula mu bukvalno cepa nogu, vrisak se čuje POD VODOM, horor!
Foto: Printscreen

GOSPODE BOŽE

SNIMAK KOJI MORATE GLEDATI NA SOPSTVENU ODGOVORNOST: Ajkula mu bukvalno cepa nogu, vrisak se čuje POD VODOM, horor!

Dodao je: „Dok sam snimao, primetio sam da je jedan od mehurića ronioca uplašio ajkulu i ona je krenula da istraži

Objavljeno:

Na Jutjubu je objavljen snimak koji prikazuje zastrašujući trenutak kada je ronioca napala ajkula, a žrtva se može čuti kako vrišti iz sveg plućnog krila dok joj je životinja ščepala nogu, ispunjavajući vodu krvlju.

Snimak je 2018. godine zabeležio ronilac Dan Vajt, koji je završavao svoju sertifikaciju dubokog ronioca u blizini ostrva “Brothers Island” u Egiptu kada je ajkula bele boje doplivala do njegove grupe.

Ubrzo nakon što je ajkula stigla, Vajtovoj grupi pridružilo se nekoliko nemačkih ronilaca koji su plivali u istom području i tada je ponašanje životinje počelo da se menja.

U razgovoru za Tracking Sharks u to vreme, Vajt je objasnio: „Snimao sam belu glavu jer sam mislio da je to kul susret. Dan ranije smo bez ikakvih problema zaronili sa tri belorepe grebenske ajkule.”

Dodao je: „Dok sam snimao, primetio sam da je jedan od mehurića ronioca uplašio ajkulu i ona je krenula da istraži.

Ronilac je nastavio: „Ajkula je napravila tri pokušaja [udara] na Iana, ali je svaki put to odbio. Posle trećeg udarca, jedan od nemačkih ronilaca je došao da pomogne Ianu.

– Prijatelj nemačkog ronioca video je ajkulu kako pokušava da ugrize Iana, ali nije uspeo da zadrži ajkulu na oku kada se podigla na njegov nivo i ugrizla ga za nogu. Njegov drugar je otrgnuo ajkulu od njega, ali tada je šteta već bila učinjena.

Vajtov snimak je od tada objavljen na internetu, a dok bela ajkula zatvara čeljusti oko listova žrtve, može se čuti glasan vrisak, uprkos činjenici da je grupa bila 10 metara ispod površine vode.

Nakon napada, muškarcu je pružena pomoć da izađe na površinu i izbačen je iz vode zajedno sa ostalim roniocima.

Čovekov list je rastrgan u komadiće, a ajkula ne samo da mu je potpuno uništila mišić, već ga je i izgrizla do kosti.

Pre nego što je hitno odvezen na obalu, prvi koji su se našli na licu mesta su mu dali lekove protiv bolova i namestili podvez na čovekovu nogu, koja nekim čudom nije morala da bude amputirana.

Nepotrebno je reći da su Jutjuberi brzo izrazili šok ispod snimka, a jedna osoba je napisala: „Veoma zastrašujući snimak.

Drugi je dodao: „Vau, apsolutno zastrašujuće“, dok je treći napisao: „Najstrašniji deo ovoga je još uvek biti u stanju da čuješ vriske pod vodom.“

(Espreso/Objektiv)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.