TRUDNU HANU (21) MUŽ ZAPALIO: Devojka PREMINULA nakon 11 dana borbe!
Bolnica, Foto: Profimedia

JEZIVO

TRUDNU HANU (21) MUŽ ZAPALIO: Devojka PREMINULA nakon 11 dana borbe!

Ženi nije bilo spasa, ni posle operacije uklanjanja preminulog fetusa

Objavljeno:

Hana Mohamed Kodor (21) preminula je u bolnici u Tripoliju nakon što ju je njen suprug, identifikovan kao A.A., zapalio uz pomoć plinske boce. Lekar je rekao da su je operisali kako bi uklonili fetus nakon što je umro, a šanse majke su i posle toga bile veoma slabe.

Stravičnom ubistvu je navodno prethodilo žestoko prebijanje mlade trudnice, kada je mužu rekla da želi da zadrži njihovu bebu, koja je trebalo da se rodi u decembru. Svađa je, kako prenose mediji, bila izazvana dodatnim finansijskim teretom koje bi još jedna prinova donela sa sobom. Otežavajuća okolnost je i to što je par živeo u siromašnoj oblasti na severu zemlje.

Doktor iz bolnice “Al-Salam” rekao je za Arab Njuz, dok su se još borili za njen život, da je Hana primljena 6. avgusta sa opekotinama od na 100 posto tela.

– Dok mi razgovaramo, ona se bori za život. Ona se nalazi između života i smrti na odeljenju intenzivne nege. Hana je bila u petom mesecu trudnoće kada se incident dogodio. Beba je umrla i morali smo da je operišemo da bismo uklonili fetus. Njene šanse da preživi su veoma sumorne – kazao je tada doktor.

Žena je preminula posle 11 dana borbe.

Nesrećna žena je imala opekotine trećeg stepena po celom telu i bila je priključena na aparate za održavanje života, ali joj nije bilo spasa. Jedan lekar iz Tripolija je za portal The National kazao da “taj tip opekotina niko ne može da preživi”.

Policija je uhapsila muža koji je planirao da pobegne iz zemlje, prenosi Dejli mejl. Tetka žrtve je za lokalnu televiziju rekla da je muž pokušao da pretuče Hanu kako bi je primorao da izvrši abortus, ali kada nije mogao da je ubedi, odveo ju je kući i zapalio.

Inače, treba napomenuti da je ekonomski kolaps u Libanu iz 2019. godine gurnuo veliki broj građana u siromaštvo, pri čemu je lokalna valuta oslabila za više od 90 odsto u odnosu na dolar na crnom tržištu. Ovu zemlju Levanta razaraju visoka inflacija i nestašica osnovnih životnih namirnica, uključujući lekove i hleb, a takođe nema dovoljno vode i struje.

(Espreso/Daily Mail)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.