HOROR KAKAV SVET NE PAMTI: 11 muškaraca SILOVALO TRUDNICU, osuđeni na DOŽIVOTNI ZATVOR, pa pušteni na SLOBODU!
Ilustracija, Foto: Profimedia

zločin

HOROR KAKAV SVET NE PAMTI: 11 muškaraca SILOVALO TRUDNICU, osuđeni na DOŽIVOTNI ZATVOR, pa pušteni na SLOBODU!

Na snimcima sa društvenih mreža vidi se kako nepoznati muškarac ispred zatvora daje oslobođenim napadačima slatkiše, nakon što im je u znak poštovanja dotakao stopala

Objavljeno:

Muškarci iz Indije, njih 11, koji su osuđeni na doživotni zatvor zbog grupnog silovanja trudne muslimanke tokom indijsko-muslimanskih nereda 2002. pušteno je na slobodu, što je izazvalo osudu supruga žrtve, njegovog advokata i političara.

Muškarci su osuđeni početkom 2008., a pušteni su iz zatvora u ponedeljak kada se u Indiji slavilo 75 godina kraja britanske vladavine.

Tokom sukoba u Gurdžatu, jednom od najgorih verskih nemira u Indiji, smrtno je stradalo više od 1000 ljudi, većinom muslimana. Na čelu te države tada je bio sadašnji indijski premijer Narendra Modi.

Pravo na oproštaj

Glavni zvaničnik zatvora rekao je za Rojters da je savetodavni odbor okružnog zatvora preporučio puštanje napadača zbog njihova dobrog ponašanja. Prema zakonima u Indiji, osuđenici imaju pravo na traženje oproštaja nakon 14 godina zatvora.

Na snimcima sa društvenih mreža vidi se kako nepoznati muškarac ispred zatvora daje oslobođenim napadačima slatkiše, nakon što im je u znak poštovanja dotakao stopala.

"Kakvu poruku time želimo da pošaljemo?"

Udovac žrtve rekao je za Rojters da je razočaran ovom odlukom jer su u neredima ubijeni i mnogi članovi njegove porodice.

- Izgubili smo članove porodice i želimo da živimo u miru, ali onda se dogodilo ovo. Nismo dobili informacije da će ih pustiti na slobodu, ni od suda ni od vlade. O tome smo saznali iz medija, rekao je Jakub Rasul.

1 / 8 Foto: Profimedia

Opozicioni političari i advokati su saopštili da je ovaj potez u suprotnosti sa vladinom politikom podizanja nivoa zaštite žena u zemlji koja je poznata po velikom broju silovanja.

- Oproštaj od kazne osuđenima za jeziv zločin poput grupnog silovanja i ubistva je moralno i etički neprikladan. Kakvu poruku time želimo da pošaljemo?, zapitao se advokat Anand Jagnik.

Bonus video:

06:25

OVO JE KRAJ POČETKA! Stručnjaci o razgovoru u Briselu: Kurti ne poštuje svoje štićenike, EVO KAKAV ĆE BITI ISHOD

(Espreso/Index.hr)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.