VELIKA BELA AJKULA NAPALA KAVEZ S RONIOCEM: Pogledajte kako je SPAŠAVAO živu glavu (VIDEO)
Velika bela ajkula, Foto: Printscreen

horor

VELIKA BELA AJKULA NAPALA KAVEZ S RONIOCEM: Pogledajte kako je SPAŠAVAO živu glavu (VIDEO)

Jezive scene

Objavljeno:

Prošloga meseca na Shark Week-u na Diskaveriju prikazan je jedan zaista šokantan i jeziv snimak. Naime, ronilac i ekspert za ajkule, Džimi Partington, odlučio je da sebe stavi u podosta nesiguran prozirni kavez na otvorenom moru Pacifičkog okeana.

Ispalo je da to baš i nije bila najbolja ideja jer ga je zamalo rastrgala velika bela ajkula. Džimi je mislio da će ga prozirni kavez čuvati od morske nemani, ali nije očekivao da će ona biti toliko agresivna i uporna. Ispričao je kako je velika bela dva puta pogodila u kavez, svaki put sve jače i tu mu je postalo jasno da su joj namere ozbiljne.

Izbacila ga iz kaveza

Odjednom se ajkula zaletela i zabila raljama u kavez i njega izbacila iz sigurnog područja. Džimi je na kraju morao da pliva nazad do kaveza kako bi spasio živu glavu i malo je reći da ceo snimak izgleda vrlo panično i izaziva strah čak i kod gledalaca.

Inače, Partington je ovaj video snimio 2020. godine, ali tek je sada objavljen i isto tako valja spomenuti da se na ovako drastičan potez odlučio kako bi se rešio PTSP-a kojeg je ranije dobio također zbog bliskog susreta s velikom belom ajkulom.

(Espreso / Krstarica)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.