I ĐULIJANI META U KRIVIČNOJ ISTRAZI TRAMPA: Njegov advokat izričit
Rudolf Đulijani, Foto: Profimedi

objavljeno

I ĐULIJANI META U KRIVIČNOJ ISTRAZI TRAMPA: Njegov advokat izričit

Đulijanijev advokat je komentarisao da se tužioci "varaju ako očekuju da će Ðulijani govoriti o razgovorima sa Trampom"

Objavljeno:

Advokatima Rudija Ðulijanija, ličnog advokata bivšeg predsednika SAD Donalda Trampa koji mu je pomogao u osporavanju izbornih rezultata 2020. godine, rečeno je da je Ðulijani meta u krivičnoj istrazi koja ispituje pokušaje Trampa i njegovih saveznika da ponište izbore, objavio je danas Njujork tajms.

Ðulijani je trebalo da se pojavi u sredu pred porotom koja istražuje slučaj, nakon što mu je sudija naložio da se povinuje sudskom pozivu, piše Rojters.

Rudi Đulijani
foto: EPA-EFE/Stefani Reynolds / POOL

Njegov advokat Robert Kostelo rekao je da su ga tužioci iz kancelarije okružnog tužioca okruga Fulton u Džordžiji, koja nadgleda istragu, obavestili da je Ðulijani meta.

Kostelo je komentarisao da se tužioci "varaju ako očekuju da će Ðulijani govoriti o razgovorima sa Trampom", preneo je Tajms, sugerišeći mogućnost da bi Ðulijani mogao da iskoristi privilegiju poverljivosti između advokata i klijenta i da odbije da odgovara na pitanja o njegovim privatnim poslovima sa Trampom.

Rojters podseća da se Ðulijani pojavio pred državnim zakonodavcima u decembru 2020. ponavljajući teorije zavere o ukradenim glasačkim listićima i pozivajući ih da ne potvrde pobedu demokratskog predsednika Džozefa Bajdena.

(Espreso / Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.