"SAD NA IVICI RATA SA RUSIJOM I KINOM": Oglasio se američki državni sekretar
Ilustracija, Foto: Profimedia, Google Earth

tenzije rastu

"SAD NA IVICI RATA SA RUSIJOM I KINOM": Oglasio se američki državni sekretar

Kisindžer je istakao da je ranije smatrao da je za Ukrajinu najbolje rešenje da bude "nešto poput Finske", koja nije deo Severnoatlantske alijanse

Objavljeno:

Bivši američki državni sekretar Henri Kisindžer (99) smatra da su SAD na ivici rata sa Moskvom i Pekingom, po pitanjima koja su same kreirale, prenela je agencija RIA Novosti.

- Na ivici smo rata sa Rusijom i Kinom po pitanjima koja smo delimično sami kreirali, bez ikakve ideje o tome kako će se završiti ili kuda treba da vode - rekao je Kisindžer za "Volstrit džurnal".

On je napomenuo da sve što može da se uradi jeste da "ne eskaliraju tenzije" i da se stvaraju mogućnosti, ali da istovremeno mora da postoji cilj.

Kisindžer je istakao da je ranije smatrao da je za Ukrajinu najbolje rešenje da bude "nešto poput Finske", koja nije deo Severnoatlantske alijanse.

Ali, pošto su se okolnosti promenile posle ruske operacije, Kisindžer veruje da, "na ovaj ili onaj način, zvanično ili ne Ukrajinu treba tretirati kao članicu NATO".

Što se tiče dogovora o Ukrajini on ocenjuje da bi za Rusiju rešenje sukoba verovatno podrazumevalo zadržavanje Krima i delova Donbasa.

Bonus video:

00:07

Masakr na Cetinju

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.