PROP'O: Džonson upao u NOVI PROBLEM, NEMA KRAJA KIKSEVIMA!
Boris Džonson, Foto: Profimedia

PANIKA

PROP'O: Džonson upao u NOVI PROBLEM, NEMA KRAJA KIKSEVIMA!

Prosečan račun domaćinstva za gorivo u Velikoj Britaniji porastao je za više od 50 odsto ove godine

Objavljeno:

Današnji pokušaj premijera Velike Britanije Borisa Džonsona da ubedi predstavnike energetskih kompanija da pomognu gradjanima da se izbore sa rastućim cenama gasa i struje, nije uspeo.

Džonson, koji odbrojava poslednje nedelje na mestu premijera, pridružio se šefu Trezora Nadhimu Zahaviju na sastanku sa kompanijama, medju kojima su Skotiš paver (Scottish Power), EDF i Centrika (Centrica).

On je rekao da će vlada "nastaviti da apeluje na sektor električne energije da nastavi da radi na način na koji može da ublaži pritisak na troškove života i da više ulaže u britansku energetsku bezbednost", ali da ozbiljnije mere ostavlja u nasledje budućam premijeru.

1 / 5 Foto: Beta

Računi za energiju širom sveta porasli su ove godine jer je rat u Ukrajini poremetio globalne zalihe nafte i gasa. Problem je posebno akutan u Velikoj Britaniji, gde su računi koje ljudi plaćaju regulisani ograničenjem cena koje je odredio regulator i vezani su za veleprodajne cene.

Prosečan račun domaćinstva za gorivo u Velikoj Britaniji porastao je za više od 50 odsto ove godine, a još jedno povećanje očekuje se u oktobru. Snabdevači energentima kažu da poskupljenja nisu njihova krivica već globalne cene.

Borci protiv siromaštva kažu da se Britanija suočava sa finansijskom tempiranom bombom zbog koje bi milioni stanovnika ove zime mogli imati probelma da zagreju svoje domove.

Bonus video:

02:38

ESPRESO ANKETA: Pitali smo građane šta misle o dramatičnoj situaciji u Ukrajini

(Espreso/Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.