MIA JEDVA PREŽIVELA NAPAD STRAVIČNE ZVERI: Nakon proboda bacila je 4 metara UVIS, roditelji BESPOMOĆNI!
Ilustracija, Foto: Profimedia

katastrofa

MIA JEDVA PREŽIVELA NAPAD STRAVIČNE ZVERI: Nakon proboda bacila je 4 metara UVIS, roditelji BESPOMOĆNI!

Studentkinja je ostala paralizovana, a misli da je čudo što je uopšte živa

Objavljeno:

Britanska studentkinja koja je krenula na jednogodišnje putovanje SAD-om tvrdi da je srećna što je živa nakon što je bizon nasrnuo na nju, probio joj je butinu i bacio je četiri metra u vazduh, prenosi Dejli mejl.

Amelia “Mia” Din (19) ostala je paralizovana i trenutno se oporavlja u bolnici u Južnoj Dakoti nakon što joj je životinja od 900 kilograma oštetila femoralnu arteriju u levoj nozi. Situacija je mogla biti još gora, jer je divlja zver, jedna od njih 1.300 u rezervatu Državnog parka “Kaster”, stajala tačno pored Amelijine glave. Srećom, prijateljica ju je hrabro povukla podalje od bizona.

– Sećam se da sam osetila pritisak na kuku, da mi je kuk bio gurnut unazad i sećam se osećaja letenja u vazduhu i padanja na glavu. Čudo je da sam uopšte preživela do dolaska hitne pomoći, a kamoli da sam uspela da sačuvam život i nogu – rekla je Din za lokalnu televiziju KOTA TV.

Bizon
foto: Profimedia

– Ne mogu da hodam bez hodalice ili štaka. Ne mogu da hodam daleko, samo nekih 20 metara – ispričala je Amelia.

Na dan napada Amelia je šetala rezervatom u društvu svoje prijateljice i njenog psa. Popele su se na brdo i naišle na usamljenog mužjaka bizona koji je pasao travu. Navodno, odlučili su da zaobiđu bizona i nastojali su da ga ne ometaju pre nego što se vrate na stazu. U tom je trenutku životinja prestala da pase i počela da juriša prema Ameliji. Njeni roditelji Majkl i Žaklin ispričali su da je Amelia šokirano utihnula i bizon se zaustavio tačno ispred nje.

– Zurili su jedno u drugo nekoliko sekundi pre nego što je bizon pojurio napred, probio je rogom u levu butinu i bacio je tri do četiri metra u vazduh – prepričali su bizaran slučaj.

– Kada je pala na tlo, Mia je bila nepokretna, nije mogla da pomeri svoju krvareću nogu, a bizon je huktao tačno preko nje dok su mu noge bile uz njenu glavu neko vreme – rekli su.

Od napada pre sedam nedelja Amelia je ostala paralizovana sa oštećenjem nerava ispod levog kolena. Leči se u Rapid Sitiju u Južnoj Dakoti, a u posetu su doleteli njeni roditelji kako bi bili uz nju. Oni trenutno prikupljaju 140 hiljada funti za prebacivanje svoje ćerke u kliniku “Majo” u Ročesteru na specijalističko lečenje. Ameliji je taj koban dan bio tek drugi u SAD, a bila je primljena na studije na Univerzitet u Edinburgu.

(Espreso / Jutarnji list)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.