JOŠ SEDMORO PALESTINACA POGINULO U GAZI: Među njima i DECA, navode palestinski mediji
Ilustracija, Foto: Printscreen/Youtube

javljaju palestinski mediji

JOŠ SEDMORO PALESTINACA POGINULO U GAZI: Među njima i DECA, navode palestinski mediji

Izraelska vojska je najavila da će uprkos tome ispitati taj incident, u kojem je, kako je naknadno objavljeno, ubijeno četvoro dece od 9 do 11 godina, a peta žrtva je imala 19

Objavljeno:

Sedmoro Palestinaca, uključujući najmanje troje dece, ubijeno je i još nekoliko je ranjeno večeras u izraelskom napadu iz vazduha kraj džamije u izbegličkom logoru Džabalija na severu pojasa Gaze, javili su palestinski mediji.

Njihovom smrću ukupan broj Palestinaca poginulih od petka popodne, kada su počeli sukobi između izraelske vojske i Islamskog džihada, povećao se na 22, a ranjeno je oko 130, po podacima paletinskog Ministarstva zdravlja.

Na fotografijama postavljenim na društvenim mrežama vide se tela dece navodno ubijene u tom napadu, koji izraelski zvaničnici nisu odmah komentarisali, ali je jedan kasnije rekao novinarima da Izrael veruje da je eksplozija posledica neuspelog ispaljivanja palestinske rakete.

1 / 5 Foto: Printscreen twitter

Izraelska vojska je najavila da će uprkos tome ispitati taj incident, u kojem je, kako je naknadno objavljeno, ubijeno četvoro dece od 9 do 11 godina, a peta žrtva je imala 19.

Ranije je saopšteno da je vojska pokrenula novi talas napada na ciljeve Islamskog džihada u pojasu Gaze.

Sukob je počeo u petak popodne ubistvom komandira te ekstremističke organizacije u talasu izraelskih napada čiji je cilj bio da se spreči ispaljivanje protivtenkovskih raketa iz Gaze, navodi AP.

Kasno večeras ubijen je još jedan vođa Islamskog džihada, Kaled Mansur, odgovoran za raketiranje Izraela, u udaru iz vazduha na grad Rafu, preneli su izraelski mediji.

U izraelskim napadima do ovog najnovijeg ubijena je jedna petogodišnja devojčica i dve žene.

U međuvremenu je jedan egipatski zvaničnik izrazio nadu da će Izrael pristati na prekid vatre što je pre moguće, u vreme kada se strahuje od eskalacije nasilja, jer će sutra jevrejski vernici posećivati Brdo hrama u Jerusalimu, nazvano tako jer su se tamo nekada nalazili jevrejski hramovi.

Sada je na tom mestu koje muslimani zovu Uzvišeno utočište (Haram al Šarif) džamija Al Aksa, treća po značaju u islamu.

Kako je naveo neimenovani zvaničnik upoznat sa pregovorima kojima posreduje Egipat, ta zemlja vrši pritisak na Izrael da se prekid vatre proglasi večeras ili rano ujutru kako bi se smanjila napetost.

(Espreso / Beta)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.