NAJVEĆI DISTRIBUTER GASA U INDIJI POČEO SA RESTRIKCIJAMA!
Gasovod, Foto: EPA/CLEMENS BILAN

ENERGETSKA KRIZA

NAJVEĆI DISTRIBUTER GASA U INDIJI POČEO SA RESTRIKCIJAMA!

Slabije snabdevanje gasom pogodiće indijsku proizvodnju uree, a ukoliko se restrikcije produže doći će i do uvoza đubriva, navode izvori iz industrije veštačkih đubriva

Objavljeno: 15:17h

Najveći distributer gasa u Indiji GAIL Ltd počeo je sa restrikcijama, smanjivanjem snabdevanja za proizvođače đubriva i industrijske klijente.

Do toga je došlo nakon što je uvoz preko bivše podružnice ruskog energetskog giganta Gasproma opao, navela su dva izvora upoznarta sa situacijom za Rojters.

Slabije snabdevanje gasom pogodiće indijsku proizvodnju uree, a ukoliko se restrikcije produže doći će i do uvoza đubriva, navode izvori iz industrije veštačkih đubriva.

1 / 3 Foto: Profimedia

GAIL i ministarstvo Indije nisu odgovorili na zahteve Rojtersa da komentarišu.

Gazprom Marketing and Trading Singapore (GMTS), sada podružnica Gasproma Nemačka, nije uspeo da isporuči LNG tovare GAIL-u i naveo je da možda neće moći da ispuni snabdevanje prema dugoročnom ugovoru.

Gasprom
Gaspromfoto: Profimedia

GAIL, koji uvozi i distribuira gas a takođe upravlja i najvećom mrežom gasovoda u Indiji, smanjio je isporuke nekim fabrikama za proizvodnju đubriva za 10 procenata i ograničio prodaju gasa industrijskim klijentima na donji limit tolerancije od 10-20 odsto, navode izvori britanske agencije.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.