DRAMA NA AERODROMU: Putnik platio PAPRENU KAZNU, udarili ga po DŽEPU, a pogledajte samo zbog ČEGA!
Ilustracija, Foto: Profimedia

MAŠALA

DRAMA NA AERODROMU: Putnik platio PAPRENU KAZNU, udarili ga po DŽEPU, a pogledajte samo zbog ČEGA!

Neimenovani putnik morao je da plati 1.800 evra kaznu

Objavljeno: 10:25h

Jedan putnik, koji je putovao sa Balija u Australiju, platio je paprenu kaznu jer je u kofer spakovao hranu iz MekDonaldsa.

Neimenovani putnik morao je da plati 1.800 evra kaznu, nakon što je u njegovom prtljagu pronađena hrana u kojoj je bilo i jaja, govedine, kao i kroasan sa šunkom.

Incident se dogodio nekoliko dana nakon što su australijske vlasti uvele nova stroga pravila o biološkoj bezbednosti nakon što se epidemija slinavke i šapa (FMD) u Indoneziji proširila na Bali, popularnu destinaciju za australijske turiste.

Australijsko Ministarstvo poljoprivrede, ribarstva i šumarstva saopštilo je da je pas u rancu putnika otkrio "niz neprijavljenih rizičnih proizvoda", uključujući artikle brze hrane.

- Ova kazna je dvostruko veća od cene avionske karte za Bali, ali nemam simpatija prema ljudima koji odluče da ne poštuju stroge mere biološke bezbednosti Australije, a ovaj slučaj pokazuje da će takvi ljudi biti uhvaćeni - rekao je Marej Vat, ministar poljoprivrede, ribarstva i šumarstva.

Mek Donalds
Mek Donaldsfoto: Profimedia

Kako se ističe hrana će biti testirana na slinavku i šap pre nego što bude uništena.

U ovom trenutku ta bolest nije registrovana na području Australije.

Australija je prošlog meseca uvela stroge kontrole, a putnici ne samo da će plaćati visoke kazne, već se suočavaju i sa poništavanjem vize, te zabranom ulaska u zemlju po dolasku.

1 / 6 Foto: Profimedia

Iako je FMD uglavnom bezopasan po ljude, može da izazove bolne plikove i lezije u ustima i po nogama papkara, ali i da dovede do smrtnog ishoda kod životinje.

Bolest prenose žive životinje, ali se može preneti i putem mesa i mlečnim proizvoda, kao i u dodiru sa odećom i obućom koju je nosila osoba koja je bila u kontaktu sa zaraženom životinjom.

(Espreso/Telegraf)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.