POTEZ JEDNOG MEKDONALDSA ŠOKIRAO SVET: Zabranili ulaz mlađima od 18 godina, A OVO JE RAZLOG!
Ilustracija, Foto: Dragan Kadić

drastična mera

POTEZ JEDNOG MEKDONALDSA ŠOKIRAO SVET: Zabranili ulaz mlađima od 18 godina, A OVO JE RAZLOG!

Privremena zabrana da mlađi od 18 godina bez pratnje uđu u restoran posle 17 časova nedavno je stupila na snagu u Mekdonaldsu u ulici Lord u Liverpulu, prenosi portal bizlife

Objavljeno:

Restoran brze hrane Mekdonalds odbija ulazak svim mlađima od 18 godina u večernjim satima zbog niza napada na osoblje.

Privremena zabrana da mlađi od 18 godina bez pratnje uđu u restoran posle 17 časova nedavno je stupila na snagu u Mekdonaldsu u ulici Lord u Liverpulu, prenosi portal bizlife.

Šefovi restorana potvrdili su da je to zbog toga što je osoblje bilo izloženo onome što opisuju kao "verbalno i fizičko zlostavljanje".

Mek Donalds, McDonald's
foto: Profimedia

Jedna mušterija je za Mančester Ivning Njuz rekla da je čula kako radnik obezbeđenja obaveštava mladića o novoj politici.

Rekli su: "Dok sam odlazio, obezbeđenje je zaustavilo čoveka za koga je verovao da je tinejdžer i rekao mu da ne puštaju osobe mlađe od 18 godina u restoran posle 17 časova bez odrasle osobe."

Portparol Mekdonaldsa je rekao da oni imaju "politiku nulte tolerancije" na zlostavljanje svog osoblja. Oni su dodali: "Tokom poslednjih nedelja, videli smo porast broja incidenata antisocijalnog ponašanja u ovoj oblasti u kojima su naši ljudi bili izloženi verbalnom i fizičkom zlostavljanju. Ova odluka nije doneta olako i mi blisko sarađujemo sa policijom da pronađemo rešenje i pomognemo u smanjenju ovih incidenata."

Ilustracija
Ilustracijafoto: Profimedia

Istraživanje koje je prošle godine sproveo sindikat maloprodajne industrije Usdav pokazalo je da je sve veći broj zaposlenih izložen zlostavljanju i da je problem "endemski". Skoro devet od deset zaposlenih u maloprodaji reklo je da su pretrpeli verbalno zlostavljanje, pri čemu je 60 odsto prijavilo pretnje fizičkim nasiljem, a 9 odsto je reklo da su bili fizički napadnuti.

Na drugim mestima je prijavljeno 400.000 nasilnih incidenata u prodavnicama, od kojih je više od 10.000 uključivalo oružje. Šokantne brojke proizašle su iz ankete od 2.700 radnika sprovedene 2021.

(Espreso / Bizlife.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.