UPRAVO SE OGLASILA MARIJA ZAHAROVA: Doneta je VAŽNA ODLUKA
Marija Zaharova, Foto: Profimedia

važno

UPRAVO SE OGLASILA MARIJA ZAHAROVA: Doneta je VAŽNA ODLUKA

Zaharova je sa ministrom spoljnih poslova Sergejom Lavrovom ove nedelje boravila na turneji u četiri afričke zemlje, sa koje se vraća danas

Objavljeno:

Drugi po veličini grad u Rusiji Sankt Peterburg biće domaćin samita Rusija-Afrika 2023. godine, objavila je danas na svom Telegram kanalu portparolka Ministarstva spoljnih poslova Ruske Federacije Marija Zaharova.

1 / 5 Foto: EPA-EFE/YURI KOCHETKOV

Zaharova je sa ministrom spoljnih poslova Sergejom Lavrovom ove nedelje boravila na turneji u četiri afričke zemlje, sa koje se vraća danas.

„Napuštamo afrički kontinent pod jakom kišom, ali to je dobar znak. Hvala vam prijatelji. Čekamo vas u Sankt Peterburgu sledeće godine na samitu Rusija-Afrika“, poručila je Zaharova na kanalu Telegram, prenosi TAS S.

Grad domaćin inauguracionog samita Rusija-Afrika održanog 2019. godine pod sloganom „Za mir, bezbednost i razvoj“, bio je Soči, rusko letovalište na Crnom moru.

U okviru svoje afričke turneje od 24. jula do danas, ministar spoljnih polsova Lavrov posetio je Egipat, Republiku Kongo, Ugandu i Etiopiju, u kojoj danas završva posetu afričkim zemljama.

(Espreso / Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.