ŠTA SU SVE SRUČILI NA RUSE UKRAJINCI: Pale su SUROVE OPTUŽBE!
Foto: EPA-EFE/SERGEY DOLZ​HENKO, Profimedia

novi momenti

ŠTA SU SVE SRUČILI NA RUSE UKRAJINCI: Pale su SUROVE OPTUŽBE!

Gradonačelnik Orlov nije u Enerhodaru jer je taj grad pod kontrolom ruskih snaga od prvih dana rata, ali kaže da je i dalje u bliskoj komunikaciji sa svojim sugrađanima

Objavljeno:

Gradonačelnik ukrajinskog grada Enerhodara Dmitro Orlov optužio je danas ruske vojnike da navodno koriste nuklearnu elektranu Zaporožje kao tvrđavu iz koje otvaraju vatru.

- Okupatori su počeli da koriste teško naoružanje u blizini Zaporoške nuklaerane elektrane, u stambenim naseljima. Ova situacija je primećena tokom prošle nedelje. Okupatori granatiraju grad Nikopolj, na suprotnoj obali reke i dobro znaju da ukrajinske oružane snage neće odgovoriti na ove napade jer mogu da oštete nuklearnu elektranu - rekao je Orlov za ukrajinsku televiziju Espreso.

Ilustracija
Ilustracija foto: Profimedia

Gradonačelnik Orlov nije u Enerhodaru jer je taj grad pod kontrolom ruskih snaga od prvih dana rata, ali kaže da je i dalje u bliskoj komunikaciji sa svojim sugrađanima, prenosi CNN.

- Okupatori koriste radnike elektrane i meštane kao taoce. Kidnapuju građane radi sticanja novca ili druge koristi, zbog čega se ljudi kriju u podrumima - rekao je on.

Zvanična Moskva se još uvek nije oglasila ovim povodom.

(Espreso / Telegraf)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.