TRAGEDIJA U GRČKOJ: Selfi ga je KOŠTAO GLAVE, a imao je SAMO 21 GODINU!
Tragedija, Foto: Kurir/Zorana Jevtić

užasno

TRAGEDIJA U GRČKOJ: Selfi ga je KOŠTAO GLAVE, a imao je SAMO 21 GODINU!

Tragedija se dogodila kada je Britanac u Ateni izašao iz helikoptera koji je unajmila njegova porodica

Objavljeno:

Britanac Jack Fenton (21) preminuo je nakon što ga je u Grčkoj udario zadnji rotor helikoptera. Mladić je bio mrtav na mestu.

Tragedija se dogodila kada je Britanac u Ateni izašao iz helikoptera koji je unajmila njegova porodica. Grčke vlasti saopštile su da su pilot helikoptera i dva inženjera privedeni nakon incidenta te da bi mogli biti optuženi za ubistvo iz nehaja.

"Naša istraga usredsređena je na mogući nemar. Osnovna pitanja proizašla su iz iskaza svedoka o tome zašto lopatice nisu bile u stanju mirovanja kada je putnicima dopušteno iskrcavanje u ponedeljak", rekao je izvor iz policije, prenosi Guardian.

Snimao je selfi kraj helikoptera?

Britanac je išao na odmor s roditeljima u grčkom Mikonosu. Grčki mediji navode da je mladića udario zadnji rotor helikoptera dok je pokušavao snimiti selfie nekoliko sekundi nakon što je helikopter Bell 407 sleteo na heliodrom blizu Spate.

Također, navodi se da je Britanac hodao iza helikoptera čiji je motor još radio te da ga je oštrica rotora udarila i usmrtila. Njegovi roditelji su navodno bili u drugom helikopteru koji je preusmeren na drugi heliodrom nakon incidenta.

Istražitelji će ispitati jesu li ispoštovane potrebne procedure prie nego što je putnicima dopušteno da izađu, iako su policijski izvori rekli za BBC da je glavni pilot bio iskusan.

(Espreso/IndexHR)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.