OGLASIO SE MEDVEDEV NAKON SVEGA ŠTO SE ODIGRALO! Uputio ozbiljno UPOZORENJE - uskoro dolazi ZIMA!
Dmitrij Medvedev, Foto: Profimedia

GASNA KRIZA

OGLASIO SE MEDVEDEV NAKON SVEGA ŠTO SE ODIGRALO! Uputio ozbiljno UPOZORENJE - uskoro dolazi ZIMA!

Kremlj je saopštio danas da turbina za gasovod Severni tok 1, najveći cevovod ka Evropi, još nije dopremljena sa remonta u Kanadi, a od sutra se očekuje da bude prepolovljen protok gasa kroz taj gasovod zbog obustave rada još jedne turbine

Objavljeno: 16:46h

Zamenik predsedavajućeg Saveta bezbednosti Rusije Dmitrij Medvedev upozorio je danas, komentarišući gasnu krizu zbog rata u Ukrajini, da "uskoro dolazi" zima u Evropu, a da su "alternativna snabdevanja gasom, naftom i ugljem skupa ili jednostavno nerealna".

"Uskoro stiže hladnoća", naveo je na Telegramu Medvedev, preneo je Rojters.

Niko nije otkazao zimu, a alternativna snabdevanja gasom, naftom i ugljem su skupa ili jednostavno nerealna", rekao je bivši predsednik Rusije.

1 / 5 Foto: Profimedia

Kremlj je saopštio danas da turbina za gasovod Severni tok 1, najveći cevovod ka Evropi, još nije dopremljena sa remonta u Kanadi, a od sutra se očekuje da bude prepolovljen protok gasa kroz taj gasovod zbog obustave rada još jedne turbine.

1 / 5 Foto: Profimedia

Evropska unija optužuje Rusiju da pribegava ekonomskoj uceni, dok moskovske vlasti tvrde da je smanjena isporuka gasa Evropi posledica tehničkih problema i zapadnih sankcija zbog ruske vojne operacije u Ukrajini.

(Espreso/Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.