ANALENA UDARILA PO SERGEJU LAVROVU BET MILOSTI: Pršti na SVE STRANE, kakav OKRŠAJ JE SAMO U PITANJU!
Foto: Profimedia

oštro

ANALENA UDARILA PO SERGEJU LAVROVU BET MILOSTI: Pršti na SVE STRANE, kakav OKRŠAJ JE SAMO U PITANJU!

Lavrov je u nedelju u Kairu prvi put sasvim otvoreno rekao da Rusija namerava da svrgne ukrajinsku vladu

Objavljeno: 18:38h

Nemačka ministarka spoljnih poslova Analena Berbok oštro je kritikovala poziv ruskog šefa diplomatije Sergeja Lavrova na zbacivanje vlade u Ukrajini.

"Snažan prezir ruskog rukovodstva prema demokratskom opredeljenju Ukrajine pokazao se ponovo", rekla je Berbokova u utorak u Pragu.

"Niko više ne može da tvrdi da Rusija razmišlja o bilo čemu drugom osim o potpunom potčinjavanju Ukrajine i njenog naroda", dodala je.

Analena Berbok
foto: Profimedia

Lavrov je u nedelju u Kairu prvi put sasvim otvoreno rekao da Rusija namerava da svrgne ukrajinsku vladu.

"Pomoći ćemo u svakom slučaju ukrajinskom narodu da se oslobodi režima koji je apsolutno antinarodni i antiistorijski" rekao je Lavrov dodajući da će ruski i ukrajinski narod živeti zajedno.

Berbokova se u Pragu sastala sa kolegom Janom Lipavskim. Razgovarali su o planovima nemačko-češke razmene za isporuku oružja Ukrajini, kao i o međunarodnoj saradnji u borbi protiv šumskih požara u nacionalnom parku Češka Švajcarska.

Berbokova i Lipavski su takođe obišli memorijal u mestu Lidice, gde je nemačka nacistička vojska tokom Drugog svetskog rata u jednoj odmazdi streljala skoro 200 stanovnika.

(Espreso/B92)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.