ZABRINJAVAJUĆE STANJE U NEMAČKOJ: Nikad manje mladih, a gledajte samo KOJI JE RAZLOG
Ilustracija, Foto: Profimedia

ALARMANTno

ZABRINJAVAJUĆE STANJE U NEMAČKOJ: Nikad manje mladih, a gledajte samo KOJI JE RAZLOG

Danas postoje dosta velike razlike među nemačkim pokrajinama po pitanju broja mladih od 15 do 24 godine

Objavljeno:

Mladi između 15 i 24 godine činili su svega deset odsto stanovništva Nemačke krajem prošle godine, najmanje u poslednjih sedam decenija.

Od 1950. godine, kada je počelo evidentiranje, mladih između 15 i 24 godine procentualno je najviše bilo 1983. godine, kada su činili 16,7 odsto stanovništva, piše danas Dojče vele.

Broj mladih je od tada stalno opadao, sa izuzetkom 2015. godine, pokazuju podaci Saveznog zavoda za statistiku u Visbadenu.

Danas postoje dosta velike razlike među nemačkim pokrajinama po pitanju broja mladih od 15 do 24 godineDanas postoje dosta velike razlike među nemačkim pokrajinama po pitanju broja mladih od 15 do 24 godine.

Njihov najveći udeo je u Bremenu, 11 odsto, a najmanji u Brandenburgu, osam odsto. U istočnonemačkim pokrajinama Saksonija-Anhalt i Meklenburg-Prednja Pomeranija njihov udeo od 8,3 odsto je znatno ispod proseka, dok su pokrajine Baden-Virtemberg, Severna Rajna-Vestfalija i Donja Saksonija sa po 10,6 odsto, i dalje iznad proseka.

Nedavno objavljena studija o glavnim preokupacijama mladih u Nemačkoj pokazuje da je njihov život obeležen krizom.

Ilustracija
Ilustracijafoto: Profimedia

Kao najveće brige anketirani mladi su navodili rat u Ukrajini (68 odsto), klimatske promene (55 odsto), inflaciju (46 odsto) i podele u društvu (40 odsto).

Studija je ukazala i na poguban uticaj protivpandemijskih mera na njihovo mentalno zdravlje, a tri stvari koje najviše muče mlade Nemce su stres (45 odsto), bezvoljnost (35 odsto) i iscrpljenost (32 odsto).

Ilustracija
Ilustracijafoto: Profimedia

O depresiji govori čak 27 odsto mladih Nemaca, osećanje bespomoćnosti ima njih 13 odsto, dok je sedam odsto ispitanih navelo da je razmišljalo o samoubistvu.

(Espreso / DW)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.