NEKADA VAŽILO ZA NAJJEFTINIJU DESTINACIJU, A SAD I ONI DIGLI CENE: Ni Britanci neće više u letovalište na BALKANU!
Ilustracija, Foto: Profimedia

OVE GODINE DRUGA PRIČA!

NEKADA VAŽILO ZA NAJJEFTINIJU DESTINACIJU, A SAD I ONI DIGLI CENE: Ni Britanci neće više u letovalište na BALKANU!

Među 36 svetskih destinacija najjeftinije letovalište sa ukupnom prosečnom cenom 8 proizvoda 26,13 britanskih funti (oko 3.600 dinara) je Marmaris

Objavljeno:

Godinama je bugarsko letovalište Sunčev breg među Britancima slovilo za najjeftiniju morsku destinaciju, međutim to nije slučaj ove godine. Letovanje u Maramarisu, Turska, je jeftinije.

To pokazuje rang-lista Britanskih pošta najpopularnijih mesta za odmor u svetu koja se sastavlja u saradnji sa i turističkom kompanijom TUI a prema cenama 8 uobičajenih proizvoda koji se koriste za vreme odmora i to: obrok od tri jela za dvoje uz vino, šoljica kafe, flaša lokalnog piva, čaša vina, flaša kisele vode, limenka bezalkoholnog pića, krema za sunčanje i sredstvo protiv insekata.

Među 36 svetskih destinacija najjeftinije letovalište sa ukupnom prosečnom cenom 8 proizvoda 26,13 britanskih funti (oko 3.600 dinara) je Marmaris. U Sunčevom bregu tih 8 proizvoda košta nešto skuplje – oko 4.000 dinara.

1 / 6 Foto: Profimedia

Treće na rang-listi je portugalsko letovalište Algarve. Slede Kejptaun u Južnoj Africi, Pafos na Kipru i Kosta del Sol u Španiji.

U poređenju sa prošlom godinom zabeležen je pad cena /u britanskim funtama/ kako u Sunčevom bregu, tako i u Marmarisu. Međutim, cene u turskom odmaralištu su opale za 37 odsto, dok su cene u bugarskom letovalištu ove godine niže tek za 5 odsto.

(Espreso/bnr.bg)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.