EVO KOLIKO ĆEMO PLAĆATI PUTARINU NA NOVOM AUTO-PUTU U CRNOJ GORI: Objavljene CENE, vozači neće biti SREĆNI!
Auto-put, Foto: Printscreen/YouTube/ Ministarstvo kapitalnih investicija

NOVO

EVO KOLIKO ĆEMO PLAĆATI PUTARINU NA NOVOM AUTO-PUTU U CRNOJ GORI: Objavljene CENE, vozači neće biti SREĆNI!

Na izlaznom delu benzinske stanice biće postavljeni posebni servisi za popravku putničkih automobila i teretnih automobila i autobusa, kao i šlep služba i zaklonjeni parking za havarisana vozila

Objavljeno:

Od danas se naplaćuje putarina za auto-put Smokovac-Mateševo. Saobraćaj prioritetnom deonicomauto-puta je prvih sedam dana bio besplatan. Putarina za motore iznosi 1,5 evra, za putnička vozila 3,5 evra, a za kamione i autobuse 17 evra.

Prema zvaničnim podacima Monteputa, novootvorenom deonicom je od 14. do 18. jula prošlo 81.246 vozila. Potrošnja goriva na auto-putu je povećana zbog velikog uspona, budući da se sa 60 metara kod Smokovca deonica diže na 1.100 metara nadmorske visine. Vozačima su, do izgradnje objekta u Gornjim Mrkama, na raspolaganju pumpe na izlazu iz Podgorice i jedna u Kolašinu.

Prostornim planom definisano je da na auto-putu od Bara do Boljara bude izgrađeno ukupno 11 benzinskih pumpi, u okviru kojih će biti parkinzi, informativno-turistički punktovi, služba prve pomoći. Na tom prostoru biće i restoran sa terasom od minimum 120 mesta i etno kuhinjom kapaciteta od 500 obroka dnevno.

Na izlaznom delu benzinske stanice biće postavljeni posebni servisi za popravku putničkih automobila i teretnih automobila i autobusa, kao i šlep služba i zaklonjeni parking za havarisana vozila.

Prioritetna deonica auto-puta je dugačka 41,5 kilometara, ima 20 mostova na glavnoj trasi i devet na rampama petlji, dva nadvožnjaka, osam podvožnjaka, 7,2 kilometra betonskih zidova i 16 dvocijevnih tunela. Deonica ima četiri petlje, sa naplatnim rampama, na kojim se ostvaruje veza auto-puta sa postojećim stanjem, a to su – Smokovac, Pelev Brijeg, Veruša i Mateševo. Maksimalna brzina kretanja ograničena je na 100 kilometara na sat.

Ministarstvo kapitalnih investicija (MKI) još nije pripremilo koncesioni akt na osnovu kojeg bi se izabrao koncesionar za gradnju benzinske pumpe na prioritetnoj deonici auto-puta ,,Princeza Ksenija", piše Blic.

1 / 2 Foto: Printscreen/YouTube/ Ministarstvo kapitalnih investicija

Deonica Smokovac – Uvač – Mateševo svečano je otvorena 13. jula za saobraćaj, ali bez benzinske pumpe. Prostornim planom predviđena je gradnja dvostrane pumpe na lokalitetu Gornje Mrke.

"Predmetni akt još nije završen i očekujemo da se izbor koncesionara za građenje benzinske pumpe i drugih sadržaja na odmorištu Mrke sprovede do kraja godine", kažu iz MKI.

Iz tog resora su i početkom godine saopštavali da je koncesioni akt u pripremi, ali proceduru nisu okončali pre otvaranja prve deonice auto-puta.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.