AKO PLANIRATE DA IDETE U CRNU GORU NA MORE OVE MERE I PREPORUKE MORATE DA ZNATE: Situacija sa koronom ALARMANTNA!
Ilustracija, Foto: Profimedia

kovid mere

AKO PLANIRATE DA IDETE U CRNU GORU NA MORE OVE MERE I PREPORUKE MORATE DA ZNATE: Situacija sa koronom ALARMANTNA!

Shodno promenama aktuelne epidemiološke situacije, ove mere mogu biti korigovane

Objavljeno:

U Crnoj Gori je u poslednja dva dana zabeležen alarmantan broj novozaraženih korona virusom, iz Instituta za javno zdravlje ističu da će se samo vakcinacijom i uz poštovanje važećih protivepidemijskih mera i preporuka Instituta dovesti do kraja pandemije uzrokovane koronavirusom.

Oni su apelovali na građane da se pridržavaju preporuke nošenja maski u zatvorenim prostorima, držanje odstojanja, kao i da se vakcinišu protiv koronavirusa, prenosi Vijesti.

Molba se, kako navode, odnosi na sve kategorije stanovništva ali pre svih na osobe starije od 65 godina, imunokompromitovane i osobe sa hroničnim bolestima.

- Takođe, mole se svi građani da ukoliko nisu vakcinisani to urade, a ako su vakcinisani da prime dodatnu treću, odnosno četvrtu dozu u skladu sa preporukama NITAG-a (Nacionalnog Stručnog savetodavnog tela za imunizacije) - kazali su iz Instituta.

Ističu i da će građani samo vakcinacijom i uz poštovanje važećih protivepidemijskih mera i preporuka Instituta zajedno dovesti do kraja pandemije uzrokovanu koronavirusom.

Insulin, Lek, Vakcina, Insulinska pumpa
foto: Profimedia

Podsetimo, pošto je u toku letnja sezona, a mnogi biraju Crnu Goru kao mesto na kojem će provesti godišnji odmor, potrebno je znati da je Vlada Crne Gore donela odluku da važeće epidemiološke mere protiv koronavirusa ostaju na snazi do kraja jula.

Shodno promenama aktuelne epidemiološke situacije, ove mere mogu biti korigovane.

- S obzirom da je turistička sezona u punom jeku i veliki broj turista letuje u Crnoj Gori, vlasnicima turističkih kompanija (ugostitelji/hotelijeri) snažna je preporuka nošenje zaštitnih maski od strane svih zaposlenih, u cilju prevencije kovid-19 i održivosti rada tokom letnje turističe sezone - saopšteno je iz Vlade.

Takođe, preporučuje se nošenje maski na aerodromima, železničkim stanicama i autobuskim stajalištima, kao i na mestima gde se primeti veće grupisanje ljudi, a preporuka se posebno odnosi na hronične bolesnike, starija lica i imunokompromitovane osobe, prenosi Cdm.me.

1 / 7 Foto: Profimedia

Prema poslednjem izveštaju Instituta za javno zdravlje u Crnoj Gori je u poslednja 24 sata preminula jedna osoba, dok je 769 novozaraženih, od 2.036 testiranih uzoraka.

Trenutno aktivnih slučajeva zaraženih u Crnoj Gori je 4.454.

Bonus video:

55:12

REDAKCIJA 20.07.2022. 2.DEO

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.