IZREAL PRIZNAO DA KORISTI OVO ORUŽJE: Otkrivena je TAJNA!
ilustracija, Foto: Profimedia

ŠOK

IZREAL PRIZNAO DA KORISTI OVO ORUŽJE: Otkrivena je TAJNA!

Izrael ima jednu od najvećih flota dronova na Bliskom istoku i jedan je od najvećih regionalnih izvoznika ove tehnologije, iako većinu izraelske flote UAV čine nenaoružane izviđačke letelice

Objavljeno:

Izraelski vojni cenzori ukinuli su zabranu na objavljivanje informacija o upotrebi naoružanih bespilotnih letelica u vojnim operacijama, potvrdio je danas jedan izraelski zvaničnik, čime je okončana javna tajna da oružane snage imaju bespilotne letelice i da ih koriste.

Palestinci su, naime, optužili Izrael da koristi naoružane bespilotne letelice u napadima na pojas Gaze i na okupiranu Zapadnu obalu, što Izrael nikada nije potvrdio i zabranjivao je objavljivanje informacija na tu temu, prenosi Rojters.

Izrael
foto: Printscreen/Twitter/Disclose.tv

Takođe su postojali brojni međunarodni izveštaji o izraelskim napadima bespilotnim letelicama (UAV) na mete u Libanu i Iranu, koje Izrael takođe nikada nije zvanično potvrdio.

U saopštenju izraelske vojne službe za odnose s javnošću sada se navodi da je nakon razmatranja ovog pitanja „ustanovljeno da nema smetnji da se objavljuju informacije o upotrebi naoružanih bespilotnih letelica u okviru operativnih aktivnosti izraelske vojske“.

Izrael ima jednu od najvećih flota dronova na Bliskom istoku i jedan je od najvećih regionalnih izvoznika ove tehnologije, iako većinu izraelske flote UAV čine nenaoružane izviđačke letelice.

Bonus video:

02:38

ESPRESO ANKETA: Pitali smo građane šta misle o dramatičnoj situaciji u Ukrajini

(Espreso/Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.