NETANJAHU UPUTIO UZNEMIRUJUĆE REČI BAJDENU: Kako će reagovati na OVO?!
Benjamin Netanjahu, Foto: EPA/ATEF SAFADI

SASTANAK BAJDENA I BIVŠEG PREMIJERA

NETANJAHU UPUTIO UZNEMIRUJUĆE REČI BAJDENU: Kako će reagovati na OVO?!

On je objasnio da je to njegov stav i da je tome posvećen, te da se nada da je to i američka pozicija, a da je Bajden rekao da se slaže sa tim stavom

Objavljeno:

Bivši premijer Izraela, sada vodja opozicije, Benjamin Netanjahu sastao se danas u Jerusalimu sa predsednikom SAD Džozefom Bajdenom i rekao mu da će "ako i kada" se vrati na funkciju njegov čvrst stav prema Iranu ostati isti. Bajden i Netanjahu su uglavnom razgovarali o iranskom nuklearnom pitanju i evocirali zajedničke uspomene.

"Ako nema pouzdane vojne opcije neće biti moguće zaustaviti Iran i ako nije zastrašen mora se primeniti vojna opcija", rekao je Netanjahu Bajdenu, prenose izraelski mediji.

Bivši premijer je za Bajdena rekao da je podržavao Izrael godinama i da prijateljstvo traje četiri decenije, a da bi se ono osiguralo za narednih 40 godina mora se rešiti iranska pretnja.

1 / 4 Foto: EPA-EFE/ATEF SAFADI

"Ekonomske sankcije, pa čak ni odbrambeni pakt nisu dovoljni, postoji potreba za vojnu ofanzivnu opciju na Iran, bez toga ništa neće delovati", rekao je Netanjahu novinarima posle razgovora sa Bajdenom za koji tvrdi da je trajao duže nego što je bilo planirano.

On je objasnio da je to njegov stav i da je tome posvećen, te da se nada da je to i američka pozicija, a da je Bajden rekao da se slaže sa tim stavom.

"To ću raditi ako se vratim u kabinet premijera", najavio je Netanjahu misleći na parlamentarne izbore zakazane za 1. novembar.

Bajden je u sredu doputovao u Izrael, prvu stanicu svoje kratke bliskoistočne turneje, prve otkako je psostao predsednik, tokom koje će takodje posetiti Zapadnu obalu i Saudijsku Arabiju.

(Espreso / Beta)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.