UZROKE KRIZE TREBA DA TRAŽE OVDE! Zaharova se OBRUŠILA na političare EU, AU!
Marija Zaharova, Foto: EPA-EFE/YURI KOCHETKOV

kriza

UZROKE KRIZE TREBA DA TRAŽE OVDE! Zaharova se OBRUŠILA na političare EU, AU!

Ruska zvaničnica je napomenula da je metoda inscenacije odavno uobičajena u zapadnom svetu

Objavljeno:

Evropski političari treba da traže uzroke domaćih kriza u svojim greškama i neprofesionalizmu, poručila je danas portparolka ruskog ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova u komentaru povodom izjava italijanskog ministra spoljnih poslova Luiđija Di Maja, prenosi TAS S.

U telefonskom intervjuu za američke medije u petak, Di Majo je rekao da oni u Italiji koji žele raspad vlade premijera Marija Dragija rade u interesu Rusije.

„Evropskim političarima bismo savetovali da uzroke svojih domaćih kriza traže u sopstvenim greškama i neprofesionalizmu, čije društvene i ekonomske posledice sve više osećaju obični građani zemalja EU“, navodi se u komentaru Zaharove.

Ona je navela da je teza o tome da je Rusija odgovorna za ugrožavanje prehrambene bezbednosti u svetu, još jedna od „predstava“ Zapada.

Zaharova je tokom gostovanja u emisiji radio Sputnjika danas podsetila na stav Moskve, „da hrane ima i da je Rusija spremna da je snabdeva, ali da nema potrebe za stvaranjem veštačkih barijera“.

„Barijere bi trebalo da uklone oni koji su ih veštački uveli. Ako Zapad želi da napravi još jednu inscenaciju, ovoga puta na temu hrane, onda je neophodno da to odmah kaže“, naglasila je Zaharova.

1 / 6 Foto: Profimedia

Ruska zvaničnica je napomenula da je metoda inscenacije odavno uobičajena u zapadnom svetu.

„Nažalost, ona je postala jedini alat zapadne politike. A sve ostalo je samo pojačava ili je njena posledica“, zaključila je Zaharova, navodi TAS S.

Bonus video:

00:37

ZAPEVALA NA GRČKOM U EMISIJI UŽIVO! Vanja Mijatović otpevala svoju omiljenu pesmu i OSTAVILA VODITELJE BEZ TEKSTA

(Espreso/Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.