JEDNA OD OMILJENIH KAFA NAPUŠTA BRITANSKO TRŽIŠTE? Ekonomija se BORI ZA DAH, olakšanja nema ni na VIDIKU!
Ilustracija, Foto: Profimedia

traže izlaz?

JEDNA OD OMILJENIH KAFA NAPUŠTA BRITANSKO TRŽIŠTE? Ekonomija se BORI ZA DAH, olakšanja nema ni na VIDIKU!

Inflacija je u Velikoj Britaniji, u maju, dostigla 9,1 odsto, što je maksimum u poslednjih 40 godina i najviša stopa među vodećim ekonomijama G7

Objavljeno:

Kako cene rastu, britanska ekonomija se bori za dah više od drugih koje mogu da joj pariraju. Iz cele te situacije, i Starbaks navodno traži izlaz.

Kompanija je angažovala savetnike da utvrdi da li bi mogla — ili bi trebalo — da proda svoje poslovanje u Ujedinjenom Kraljevstvu, navodi britanski list Tajms. Upitan za komentar, Starbaks je sa CNN-om podelio mejl koji je poslao svom britanskom osoblju tokom vikenda, a u kojem negira vest da je uključen u "formalni proces prodaje".

Drugim rečima, potvrđuje želju da ostane u regionu.

Starbaks
Starbaks foto: Profimedia

Izveštaj dolazi u trenutku kada je ekonomija Ujedinjenog Kraljevstva u teškom stanju, što otežava poslovanje preduzeća. Inflacija je u Velikoj Britaniji, u maju, dostigla 9,1 odsto, što je maksimum u poslednjih 40 godina i najviša stopa među vodećim ekonomijama G7.

Pritom, nema olakšanja na vidiku: predviđa se da će inflacija porasti iznad 11% kasnije ove godine. Cene hrane su posebno porasle, stvarajući potrošačku krizu u zemlji. Prema podacima Banke Engleske, raspoloživi prihodi su na putu da dožive svoj drugi najveći pad, otkako je 1964. počelo vođenje evidencije.

1 / 5 Foto: Profimedia

Izgledi za celu britansku ekonomiju su sumorni, prema izveštaju o finansijskoj stabilnosti, objavljenom ranije ovog meseca od strane Banke Engleske, u kojem se navodi da su se izgledi za ekonomiju zemlje "značajno pogoršali".

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.