BAHATIO SE NA PUTU PA OSTAO BEZ SKUPOCENOG AUTOMOBILA: Luksuzno vozilo završilo na ŠLEPERU! (FOTO)
Lambordžini, Foto: EPA-EFE/JAKUB KACZMARCZYK POLAND OUT

DIVLJANJE NA PUTEVIMA

BAHATIO SE NA PUTU PA OSTAO BEZ SKUPOCENOG AUTOMOBILA: Luksuzno vozilo završilo na ŠLEPERU! (FOTO)

Sigurno će biti i onih koji će privremenu konfiskaciju smatrati preterivanjem ili ograničavanjem slobode pojedinca

Objavljeno:

Oduzimanje vozila sve je češća kazna koju koristi policija u mnogim delovima sveta. Najnoviji primer dolazi iz Kanade. Prilično je spektakularan jer se radi o izuzetno skupom italijanskom automobilu.

Slučaj je prijavila kanadska policija iz Jorka. Ovo je regija poznata po restriktivnom pristupu vozačima koji krše propise.

To je na teži način saznao vozač Lamborghinija Aventador koji je na mestu gde je ograničenje od 60 km/h vozio čak 170 km/h. To je skoro tri puta više.

Policajci nisu imali milosti. Lamborghini je završio na šleperu koji je skupoceni automobil odvezao pravo na policijski parking. Ipak, vozač je imao sreću, jer nije odlučeno da se Lamborghini oduzme trajno, već samo na dve nedelje.

Osim toga, bahatom vozaču je izrečena mera zabrane upravljanja vozilom u trajanju od 30 dana. Mnogo je komentara da je kazna preblaga.

Međutim, sigurno će biti i onih koji će privremenu konfiskaciju smatrati preterivanjem ili ograničavanjem slobode pojedinca.

Ipak, treba podsetiti da je reč o dosta uobičajenom načinu borbe protiv divljanja na putu, koji se u nekim zemljama neretko može završiti i trajnim oduzimanjem vozila.

(Espreso/Automobili.ba)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.