AUTO VAM SE UŽARIO NA SUNCU I NEMA MU POMOĆI? Evo kako da ga NAJBRŽE rashladite, proveren TRIK!
Ilustracija, Foto: Profimedia

TRIK

AUTO VAM SE UŽARIO NA SUNCU I NEMA MU POMOĆI? Evo kako da ga NAJBRŽE rashladite, proveren TRIK!

Materijal od kog su napravljena i te kako zna da greje kada sednete

Objavljeno:

Svaki vozač zna koliko može biti neprijatno ući u automobil koji je stajao na suncu.

Da ne biste došli u situaciju da u žurbi morate da se vozite u paklenim kolima, isprobajte nekoliko trikova koji će vam omogućiti prijatnu vožnju čak i kada je napolju više od 30 stepeni.

Kada se po podne vratite s posla, pronađite parking mesto koje je u hladu. Ako nema drveta, parkirajte u blizini zgrade, i to u njenoj senci.

Sutradan kada krenete na posao prvo otvorite sva vrata da bi izašao ustajali vazduh. Ključna stvar je da se vreli vazduh u kolima što pre zameni novom količinom. Najjednostavniji način jeste da spustite sva stakla sa jedne strane, a da brzo otvarate i zatvarate vrata sa suprotne strane.

Ukoliko vam ne smeta, probajte nekoliko minuta da vozite sa dijagonalno otvorenim prozorima jer će tako svež vazduh brže da struji.

Veoma je bitno da zaštite i sedišta. Materijal od kog su napravljena i te kako zna da greje kada sednete. Ako imate kožna sedišta, obavezno stavite pamučnu tkaninu, peškir ili slično.

1 / 7 Foto: Profimedia

Vozači koji nisu u prilici da svoj automobil sakriju od direktnog uticaja sunčevog zračenja, jer nemaju garažu ili ne nalaze pogodno mesto na parkingu, trebalo bi da nabave neko od pomoćnih sredstava, kao što su zavesice ili štitnici koji se postavljaju sa unutrašnje strane staklenih površina.

Na taj način ćete sniziti temperaturu u automobilu za koji stepen i, što je još važnije, biće zaštićeni volan i instrument-tabla.

Bonus video:

10:55

ŠOK PREDVIĐANJE VESNE RIVAS ZA JELENU KARLEUŠU I DUŠKA TOŠIĆA Pre godinu dana im videla razvod, a SADA VIDI NEŠTO NEOČEKIVANO!

(Espreso/Nportal)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.