ZATVORENIK OPTUŽEN ZA SMRT POLICAJKE KOJA MU JE POMOGLA DA POBEGNE IZ ZATVORA: Potera se završila KRVAVO!
Ilustracija, Foto: Zorana Jevtić

šokantno!

ZATVORENIK OPTUŽEN ZA SMRT POLICAJKE KOJA MU JE POMOGLA DA POBEGNE IZ ZATVORA: Potera se završila KRVAVO!

Prijatelji i kolege su rekli da su zbunjeni umešanošću Vajt, koja je 16 godina radila za šerifovu kancelariju, sa zatvorenikom

Objavljeno:

Zatvorenik iz Alabame, čije je bekstvo iz zatvora dovelo do potere širom zemlje, optužen je za ubistvo policajke, za koju se sumnjalo da mu je pomogla da pobegne.

Kejsi Vajt (38) optužen je za krivično delo ubistva Viki Vajt (56), saopštio je u utorak zvaničnik u Alabami.

Par, za koje su vlasti rekle da su bili u dvogodišnjoj vezi, pobegao je 29. aprila iz zatvora, dok je Vajt imao lisice na rukama i bio u pratnji zatvorske čuvarke.

Potera širom zemlje završila se krvavo kada su njih dvoje uhvaćeni u Indijani.

Viki Vajt preminula je od prostrelne rane koju je sebi nanela, rekle su vlasti, a zatvorenik je uhapšen, prenosi Sky news.

Viki Vajt
Viki Vajtfoto: Lauderdale County Sheriff's Office

U optužbi se navodi da je tokom bekstva "Vajt izazvao smrt Viki Vajt, koja je umrla od prostrelne rane u glavi". Ne precizira se ko je povukao obarač.

Vajt, koji služi kaznu od 75 godina zbog pokušaja ubistva i drugih zločina, rekao je da nije kriv.

Kejsi Vajt
Kejsi Vajtfoto: Lauderdale County Sheriff's Office

Na dan bekstva, Vajt je rekla kolegama da zatvorenik, koji nije bio u srodstvu sa njom, mora da ode u sudnicu na procenu mentalnog zdravlja.

Kasnije tog dana, kada se Vajt nije javljala na telefon, vlasti su otkrile da nikakva evaluacija nije bila zakazana, a njena patrolna kola pronađena su napuštena u tržnom centru.

Prijatelji i kolege su rekli da su zbunjeni umešanošću Vajt, koja je 16 godina radila za šerifovu kancelariju, sa zatvorenikom.

1 / 6 Foto: Zorana Jevtić

Zakon Alabame dozvoljava optužbu za ubistvo ako neko "prouzrokuje smrt bilo koje osobe" dok je učestvovao u određenim drugim krivičnim delima kao što je bekstvo ili ako se ta osoba "neoprezno upušta u ponašanje koje stvara ozbiljan rizik od smrti za osobu".

Odbrana je ranije okrivila Viki Vajt za bekstvo, rekavši da je Vajt bio pod njenom "brigom i starateljstvom" sve vreme tokom nestanka iz zatvora.

Bonus video:

53:41

REDAKCIJA 13.07.2022. 2.DEO

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.