OTIŠAO NA PREGLED ZBOG BOLOVA U STOMAKU PA OSTAO U ŠOKU: Nije mogao da POVERUJE rečima LEKARA!
Ilustracija, Foto: Profimedia

NEVERICA!

OTIŠAO NA PREGLED ZBOG BOLOVA U STOMAKU PA OSTAO U ŠOKU: Nije mogao da POVERUJE rečima LEKARA!

Luo je rekao da se stanje često otkriva već tokom tinejdžerskih godina

Objavljeno:

Čovek koji je otišao kod lekara nakon što je godinama pronalazio krv u urinu bio je šokiran otkrićem da ima jajnike i matericu.

Čen Liju, čije je ime promenjeno da bi se zaštitio njegov identitet, prvobitno je rečeno da ima upalu slepog creva kada se požalio na bol u stomaku.

Ali ispostavilo se da je 33-godišnjakinja iz Kine rođena interseksualno i uprkos tome što je imala muške genitalne organe, imala je ženske polne hromozome.

To je značilo da je krv koju je pronalazio u svom urinu svakog meseca tokom 20 godina u stvari bila uzrokovana menstruacijom, a bol u stomaku bio je rezultat menstruacije.

Čen, iz malog grada u provinciji Sečuan, bio je uznemiren ovim otkrićem nakon što je ceo život proveo identifikujući se kao muškarac, a prošlog meseca je podvrgnut trosatnoj operaciji kako bi mu u specijalističkoj bolnici uklonili ženski reproduktivni organi.

Čen je imao ispodprosečne nivoe androgena muških polnih hormona, a nivoi ženskih polnih hormona bili su uporedivi sa nivoima zdrave odrasle žene.

Hirurg koji je izveo operaciju, Luo Siping, rekao je za South China Morning Post da je pacijent „brzo bio opušten i da mu je samopouzdanje vraćeno posle operacije.

„Od ovog trenutka on može da živi svoj život kao muškarac, ali ne može da se razmnožava jer njegovi testisi ne mogu da proizvode spermu.

1 / 5 Foto: Profimedia

Luo je rekao da se stanje često otkriva već tokom tinejdžerskih godina. I dok su imali mali uticaj na nečije fizičko zdravlje, to bi moglo dovesti do psihološke traume, tvrdi on.

U martu prošle godine, otkriveno je da je 25-godišnja žena u Kini, poznata samo kao Pingping, rođena sa muškim hromozomima nakon što je posetila lekara sa povredom skočnog zgloba.

Priznala je da nikada nije imala menstruaciju i da je to krila iz stida.

Bonus video:

10:13

NIJE SAMO HALJINA KEJT MIDLTON NA VIMBLDONU KOJU JE KREIRALA SRPSKA DIZAJNERKA OČARALA SVE Imamo još jedan modni uspeh u svetu!

(Espreso/Daily Star)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.