"ZARONIO JE I NESTAO IZ VIDOKRUGA PRIJATELJA": Potraga za još jednim mladićem (25) na Lefkadi, alarmirani SPASIOCI!
Ilustracija, Foto: Profimedia

POTRAGA

"ZARONIO JE I NESTAO IZ VIDOKRUGA PRIJATELJA": Potraga za još jednim mladićem (25) na Lefkadi, alarmirani SPASIOCI!

Mladić je juče popodne u moru na plaži Milos pored Agios Nikitasa

Objavljeno:

Traga se za još jednim mladićem (25) i to na Lefkadi, objavljeno je na Fejsbuk grupi Live from Greece.

Mladić je juče popodne u moru na plaži Milos pored Agios Nikitasa.

U komentaru objave Ana Nikolić podelila je informacije koje je u tom trenutku imala.

"Drugi dan agonije na Lefkadi za mladića koji se vodi kao nestao. Prema rečima prijatelja koji su bili sa njim, mladić je zaronio ispred njih i posle nekoliko sekundi nestao iz njihovog vidnog polja. Obavestili su nadležne koji su započeli istrage. Nažalost, sinoć nije pronađen, a narednih nekoliko sati je odlučujuće. Svi se mole i nadaju se da će mladić biti pronađen živ.

Do sada su potrage obalske straže i ronilaca u cilju pronalaženja mladog stranca izgubljenog u vodama na plaži Milos, na Lefkadi, bile bezuspešne. Mladić je juče popodne otišao na popularnu plažu ostrva, da se kupa sa prijateljima. Potraga je nastavljena tokom noći i nastaviće se tokom dana u nadi da će ga pronaći. Ali kako sati prolaze, nade se smanjuju."

Žena koja trenutno na Lefkadi podelila je kakva je situacija sa talasima trenutno.

Juče popodne sam bila na plaži Milos. Talasi su bili baš jaki. Patrola garde spasioca je sve vreme vozila uz obalu mora. Desio se incident sa čamcem, koga su talasi navukli preblizu stena, i tada je cela plaza skocila na noge, na sreću je sam uspeo da se izvuče. Inače, nije bilo kupanja, par ljudi je bilo u vodi.

Trenutno nema drugih informacija u vezi sa nestalim mladićem, patrole spasioca još uvek tragaju.

Podsetimo, trojica makedonskih turista nestalo je u uzburkanom moru kod Posidija na Halkidikiju, a dvojica su spašena, javili su makedonski mediji.

Grčka televizije „Skaj“ izvestila je da su muškarci skočili u vodu nakon što su slavili rođendan na žurci na plaži. Juče je, posle 18 sati potrage, spašen 30-godišnji državljanin Severne Makedonije kojeg je pronašao teretni brod koji je plovio pod zastavom Gibralatra i njegovo zdravstveno stanje je dobro. On je prebačen u bolnicu. Veče pre toga pronađen je njegov prijatelj, dok se za trećim mladićem još uvek traga.

Mladići su odlučili da se kupaju na plaži koju lokalci izbegavaju, upravo zbog jakih struja. U pitanju je prelepo mesto koje zbog rajskog izgleda privlači turiste – ali krije veliku opasnost.

Danas je Fejsbuk stranica Grčki kutak upozorila zbog čega u ovom kutku Halkidikija treba biti posebno oprezan.

1 / 3 Foto: Profimedia

„Starija meštanka mesta Kalandra, tik uz Posidi, napisala je sledeće: ‘Posidi (ili Amoglossa – peščani jezik u slobodnom prevodu) je tačka koja spaja Solunski zaliv sa Egejskim morem. Oblik ove plaže se menja usled plime i oseke… Kada duva severac vrh (ili Miti-nos, kako ga Grci zovu) okreće se ka Solunskom zalivu, a kada duva južni vetar okreće se na suprotnu stranu, ka mestu Posidi. U okolini, u svim vremenskim uslovima, ima jakih struja. Stariji su nam uvek govorili da se nikada ne kupamo na samom vrhu Posidi plaže jer struje vuku kao usisivač. Poslednjih godina se dešava upravo suprotno. Mnoštvo turista se kupa ne mareći za struje. Svake godine se neko udavi baš ovde'“, preneli su.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.