KRIZA U AVIO-KOMPANIJAMA: Lufthansa samo ove nedelje OTKAZUJE enorman broj LETOVA, najavljuju i POSKUPLJENJE!
Lufthansa, Foto: AP / Fredrik Von Erichsen

NEVEROVATNO

KRIZA U AVIO-KOMPANIJAMA: Lufthansa samo ove nedelje OTKAZUJE enorman broj LETOVA, najavljuju i POSKUPLJENJE!

Evropske avio-kompanije suočavaju se s uskim grlima bez presedana, s dugim redovima putnika koji čekaju na prijavu za letove koji se vijugaju aerodromima od londonskog Hitroa do Brisela i Dizeldorfa u Nemačkoj

Objavljeno: 12:28h

KLM će otkazati 20 povratnih letova ka evropskim destinacijama do kraja avgusta, dok je Lufthansa rekla da će samo ove sedmice otkazati 770 letova.

Evropske avio-kompanije suočavaju se s uskim grlima bez presedana, s dugim redovima putnika koji čekaju na prijavu za letove koji se vijugaju aerodromima od londonskog Hitroa do Brisela i Dizeldorfa u Nemačkoj. Poremećaji su uzrokovani sindikalnim sporovima, nedostatkom osoblja i smanjenjem troškova usred pandemije kovida-19, koja se sada kao bumerang vraća avio-prevoznicima, a ljudi jedva čekaju da putuju tokom letnih meseci zbog slabijih mera za sprečavanje širenja koronavirusa.

1 / 5 Foto: Profimedia

Niski troškovi energije i manjak osoblja muče i nemačkog niskotarifnog prevoznika Eurowings. Iz kompanije u vlasništvu nemačke Lufthanse najavili su da će podići cene za najmanje deset odsto. Nedostatak osoblja prvo se pojavio u KLM-u i na amsterdamskom aerodromu Šipol.

Redovi putnika ispred aerodroma svakodnevno su dugi stotine metara, zbog čega će u budućnosti biti otkazano najmanje 20 letova prema evropskim destinacijama, prenosi Bankar.me.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.