AVIO KOLAPS U AMERICI! Ima posla ali NEĆE da rade, POGOĐENO više od 35.000 LETOVA
Ilustracija, Foto: Profimedia

kolaps

AVIO KOLAPS U AMERICI! Ima posla ali NEĆE da rade, POGOĐENO više od 35.000 LETOVA

Southvest Airlines, American Airlines i Delta Air Lines su bile najteže pogođene aviokompanije, koje su imale najviše prekida letova od četvrtka, prema FlightAvare-u, iako je Southvest imao mnogo manje otkazivanja

Objavljeno:

Desetine hiljada letova unutar, u ili napuštanju SAD odloženo je i otkazano tokom vikenda. Od četvrtka, najmanje 32.000 letova je odloženo, a više od 5.000 otkazano, pokazuju najnoviji podaci sa sajta za praćenje letova FlightAvare .

Nevolje sa putovanjima su se malo smirile do ponedeljka, kada je više od 3.000 letova odloženo i oko 370 otkazano, otkrivaju ažurirani podaci kompanije FlightAvare.

U četvrtak i petak zabeležen je najveći skok u prekidima putovanja, sa više od 17.000 kašnjenja i preko 3.100 otkazivanja tokom dva dana. Skoro trećina svih redovnih letova oba dana imala je kašnjenje u dolasku.

U međuvremenu, subota i nedelja su zajedno sa više od 12.400 kašnjenja i skoro 1.800 otkazivanja - mali pad u odnosu na prethodna dva dana. Prosečno vreme kašnjenja nastavilo je da pada tokom vikenda sa najviših 81 minut u četvrtak, prenosi Biznis Insajder.

Southvest Airlines, American Airlines i Delta Air Lines su bile najteže pogođene aviokompanije, koje su imale najviše prekida letova od četvrtka, prema FlightAvare-u, iako je Southvest imao mnogo manje otkazivanja.

Poremećaji tokom vikenda ističu kao zajednički imenitelj nedostatak radne snage i probleme sa kadrovima, iako su loše vremenske prilike i ekonomske posledice tekućeg rata Rusije protiv Ukrajine takođe navedeni kao razlozi za glavobolje.

1 / 7 Foto: Profimedia

Sekretar za saobraćaj Pete Buttigieg — koji je ovog vikenda iskusio svoje probleme sa putovanjima — odmerio je kažnjavanje avio -kompanija zbog tekućih poremećaja, dok frustracija raste širom zemlje.

Buttigieg se nedavno sastao sa čelnicima avio-kompanija kako bi razgovarali o pitanjima putovanja, samo nekoliko nedelja nakon što je poslednji praznični vikend — Dan sećanja — doživeo sopstveni deo prekida letova.

„Avio-putnici bi trebalo da mogu da očekuju pouzdanu uslugu jer se potražnja vraća na nivoe koji nisu viđeni od pre pandemije“, tvitovao je Butigieg u petak.

1 / 6 Foto: Profimedia

Prema Upravi za bezbednost saobraćaja, podaci sa kontrolnih punktova na aerodromima pokazuju da je proteklog vikenda zabeležen najveći broj putnika do sada tokom kalendarske godine — koji je u petak dostigao čak 2.438.784 ljudi.

Bonus video:

03:31

PORAZ MAKRONA NA PARLAMENTARNIM IZBORIMA! Stručnjaci: Jedna stvar je ovde ZABRINJAVAJUĆA!

(Espreso/Blic)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.