UBICA BIVŠEG JAPANSKOG PREMIJERA PROGOVORIO: Atentator priznao UBISTVO, pa otkrio MOTIV, objavljeni novi DETALJI!
Šinzo Abe, Foto: Profimedia

motiv

UBICA BIVŠEG JAPANSKOG PREMIJERA PROGOVORIO: Atentator priznao UBISTVO, pa otkrio MOTIV, objavljeni novi DETALJI!

Lokalna policija je saopštila da je Abe ranjen iz modifikovanog pištolja, danas tokom obraćanja u gradu Nara, dva dana uoči parlamentarnih izbora

Objavljeno: 15:23h

Na konferenciji za novinare u bolnici u japanskom gradu Nari policija je objavila neke detalje o napadaču na bivšeg japanskog premijera Šinzo Abea.

- Nakon što je priveden, osumnjičen je rekao da je Abe povezan sa organizacijom koja mu se zamerila - rekli su iz policije dodavši da više detalja o motivima neće reći.

- Osmunjičeni je priznao da je ubio bivšeg premijera. Po našim saznanjima, nije pripadnik nikakve organzacije - rekla je japanska policija.

Policija je otkrila neke detalje i o oružju koje je koristio atentator Tecuja Jamagami (41), bivši pripadnik mornarice. Kažu da je kućne izrade, dugo oko 40 centimetara, a težinu naprave ne znaju.

Takođe, policija je potvrdila da je u kući atentatora pronađeno još nekoliko komada sličnog oružja. Osumnjičeni je na mesto ubistva stigao vlozom, ali ne zna se tačno kada i koliko je dugo bio na tom području.

Podsetimo, japanskog premijera sa najdužim stažom ranio je vatrenim oružjem 41-godišnji muškarac oko 11.30 časova po lokalnom vremenu, dok je govorio ispred železničke stanice Jamato-Saidaiji u prefekturi Nara, saopštila je policija.

Iz Univerzitetske bolnice u Nari su naveli da po dolasku Abe već nije davao znake života i da su njegove rane bile locirane sa desne strane vrata i dovoljno duboke da dopru do srca, a da zbog obilnog krvarenja nije bilo moguće da ga spasu, izvestila je japanska agencija Kjodo.

1 / 7 Foto: Printscreen/Youtube/Guardian News

Lokalna policija je saopštila da je Abe ranjen iz modifikovanog pištolja, danas tokom obraćanja u gradu Nara, dva dana uoči parlamentarnih izbora.

Nakon što se helikopterom vratio u Tokio iz prefekture Jamagata gde je vodio predizbornu kampanju, premijer Fumio Kišida je najoštrije osudio atentat na 67-godišnjeg bivšeg lidera, kao "varvarski čin".

Bonus video:

03:14

MAJMUNSKE BOGINJE NISU RAZLOG ZA PANIKU! Stojanović upozorava: Kovid je još uvek tu, posle leta i odmora MOGUĆE NOVE MERE?

(Espreso/Blic)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.